Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

18.07.2024 13:10

Запоріжців закликають не піддаватись на російські провокації

6698ea48ea2e6__ca137f97-fe02-4238-8ec8-b75cbeb83d60.jpg

Запорізька міська рада звернулася до запоріжців з закликом   не розповсюджувати інформацію про мітинги стосовно відключень електроенергії та не брати в них участь. Адже це частина масштабної інформаційної кампанії росії, спрямованої проти України та українців.

- Країна-терорист прагне не тільки створити тотальний блекаут постійними атаками, а й розгортає довкола відключень масштабні інформаційні кампанії. Зараз триває саме така. Підбурюваннями до мітингів і протестів росіяни сіють розбрат між запоріжцями, створюють засади для масових заворушень, які шкодять на всіх рівнях, - йдеться у зверненні.

Наводимо повний текст звернення:

- Закликаємо не розповсюджувати інформацію про мітинги стосовно відключень електроенергії та не брати в них участь.

росія вже не перший рік цілеспрямовано виводить з ладу енергообʼєкти нашої держави. Удари не припиняються. Україна втратила 80% теплової генерації та 40% потужностей гідроелектростанцій. Через аномальну спеку та вихід з ладу обладнання на двох енергообʼєктах, застосовуються екстренні та тривалі відключення.

Країна-терорист прагне не тільки створити тотальний блекаут постійними атаками, а й розгортає довкола відключень масштабні інформаційні кампанії. Зараз триває саме така. Підбурюваннями до мітингів і протестів росіяни сіють розбрат між запоріжцями, створюють засади для масових заворушень, які шкодять на всіх рівнях. Задача кожного та кожної - не піддатися цим деструктивним впливам і пам’ятати, що винними у відключеннях є російські військові, які запускають ракети та дрони.

Складна ситуація з енергозабезпечення не тільки у Запоріжжі та нашій області. Вона по всій Україні. Докладаються надлюдські зусилля для цілодобового відновлення пошкоджених енергообʼєктів. Деякі потужності вже відремонтовано та введено в експлуатацію - електроенергія вже розподіляється на потреби споживачів. Питання щодо порушення графіків відключень вирішуються. З часом кризова ситуація буде вирішена.

Пам’ятаємо, що наші воїни боронять державу в таку саму погоду, але в набагато гірших умовах.