Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

Оголошення: праця та зарплата

 

До уваги суб’єктів господарювання територіальної громади міста Запоріжжя!

Щороку у Всесвітній день охорони праці, 28 квітня, згідно з Указом Президента України від 18.08.2006 № 685/2006 в Україні відзначають День охорони праці. Цього року девіз Всесвітнього дня охорони праці «Безпечне та здорове робоче середовище як основний принцип і основне право у світі праці».( A Safe and healthy working environment as a fundamental principle and right at work).

Брошура: Безпечне та здорове робоче середовище — основний принцип і основне право у світі праці [pdf 2339KB] .

Постер до Всесвітнього дня безпеки та здоров’я на роботі — 2023 [pdf 5515KB]

У червні 2022 року Міжнародна конференція праці (МКП) вирішила включити «безпечне та здорове робоче середовище» в систему основних принципів і прав у сфері праці, що діє в МОП. З цієї нагоди Конвенція про безпеку та здоров’я на роботі (№ 155) та Конвенція про основи, що сприяють безпеці та здоров’ю на роботі (№ 187) були проголошені основними конвенціями.

У результаті цього рішення всі держави-члени МОП, навіть ті, які не ратифікували вказані конвенції, мають зобов’язання, що випливає вже із самого факту їхнього членства в Організації, дотримуватися, зміцнювати та реалізовувати добросовісно та відповідно до Статуту МОП принципи, що стосуються основних прав, які є предметом цих конвенцій.

Джерело: сайт МОП Україна


План заходів роботи міської комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення) та соціальних виплат, додерження мінімальних гарантій в оплаті праці та легалізації заробітної плати на І квартал 2022 року


Інформаційні матеріали Державної служби України з питань праці щодо проведення кампанії з подалання незадекларованої праці "Виходь на світло"


Роз'яснення щодо визначення розміру матеріальної допомоги при наданні щорічної відпустки посадовим особам місцевого самоврядування