Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

12.01.2024 10:55

ДЮСШ № 5 чекає охочих займатися спортивною гімнастикою

65a0fc4d4d201__416828945_220361367802883_8503922413378645169_n.jpg

Набір у групи з художньої гімнастики дитячо-юнацької спортивної школи № 5 триває цілий рік. Всіх охочих дівчаток запрошують на заняття, де зокрема можна буде навчитись виконувати гімнастичні вправи зі скакалкою, обручем, м’ячем, булавами та стрічкою. Крім перспективи досягнення успіхів у спорті, це також можливість зміцнити здоров’я і знайти нових друзів.

Як розповіла старша тренерка зі спортивної гімнастики ДЮСШ № 5 Алла Воробйова, у школі працюють 18 тренерів, серед яких четверо мають звання «Заслужений тренер України» та функціонують 32 групи. Наповнюваність різна – від 3 до 12 осіб. Загалом тут навчаються близько 300 дівчаток.

Заняття для новачків розпочинаються з найпростіших вправ на розтяжку, вдосконалення пластики тіла, рухових здібностей та відчуття ритму. І лише маючи потрібний результат починають вивчення гімнастичних вправ. Тренерка наголошує, обираючи вид спорту слід враховувати бажання самої дитини, адже саме це стає однією з першопричин у досягненні успіху чи навпаки -  невдачі.

- Запрошуємо діточок різного віку і різного рівня підготовки. В нас є дітки, які тренуються кожного дня – вони досягли високого рівня і виступають на чемпіонатах України. Є діти, які тренуються для себе, для загального розвитку, для гарної постави й фігури. Є групи початкової підготовки, є також діточки, які тільки починають знайомитися з цим видом спорту, - додала Алла Воробйова.

У спорті важлива регулярність, тож тренування проходять щодень офлайн, з перервою на час оголошення сигналу «повітряна тривога» і переходом у більш безпечне місце. Час від часу тренери також практикують проведення занять у режимі онлайн.

- Коли ситуація досить спокійна в місті, ми працюємо у залі, коли більш тривожна – з дому. Допомагаємо діткам професійно рости – це розтяжка з предметами, пластика, танцювальні вправи, хореографія. Все це відбувається в домашніх умовах з тренером онлайн, - наголосила Алла Воробйова.

Запорізькі гімнастки мають високі досягнення у спорті. Так, відмінний результат, зокрема, показали на командному чемпіонаті України з художньої гімнастики, який минулоріч проходив з 24 по 28 жовтня в Ужгороді.

- 10-річні гімнастки 2013-го року народження змагалися у групових вправах без предмету. Ми посіли 1 місце, виграли чемпіонат України! Це був справжній прорив. Ми ще не були чемпіонами, привозили середні нагороди, бронзові, а минулоріч - золоті. Другий розряд і перший розряд посіли 4 місце. Це теж дуже круто, бо ми були 5-ті, 6-ті й 11-ті, - розповіла президентка Запорізької обласної федерації художньої гімнастики Діана Колокот.

За словами тренерок, чимало талановитих спортсменок виїхали за кордон від почату повномасштабного вторгнення рф в Україну. В той же час у Запоріжжі продовжують тренуватися гімнастки, які прибули з тимчасово окупованих територій.

Для довідки:

У Запоріжжі ДЮСШ №5 з художньої гімнастики була заснована в 1974 році. Школа має вищу категорію і статус спеціалізованої. Тренування з гімнастики проводяться в різних спортивних залах міста.

Вихованки школи досягали і продовжують досягати високих результатів на міжнародних змаганнях різних рівнів. Серед них призери Олімпійських ігор, чемпіонки світу та Європи.