Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

18.01.2024 14:30

В Олександрівському районі ліквідовують наслідки негоди

65a9089752d5a__Ол-й-1.jpg

Як повідомили в Олександрівській райадміністрації, в районі не припиняють роботи з наведення ладу на території та розповіли, що вдалося виконати за тиждень – з 12 по 18 січня.

Впродовж звітного періоду фахівці районної адміністрації контролювали ліквідацію наслідків негоди комунальними підприємствами з залученням їх особового складу та спецтехніки.

Так, фахівці КП «ЕЛУАШ» минулого тижня виконували роботи з розчищення та протиожеледної обробки піщано-соляною сумішшю зупинок громадського транспорту, заїзних "кишень", тротуарів, магістральних та другорядних автошляхів, а також доріг приватного сектору. До виконання робіт було залучено 6 одиниць техніки та 8 працівників. Використано 501 т посипкового матеріалу. Крім того, «елуашівці» очистили 274 дощеприймальника.

Роботи з розчищення території від снігу та обробки протиожеледними матеріалами виконували і працівники КП «Запоріжремсервіс». Вони посипали відсівом внутрішньоквартальні дороги, спуски та підйоми по пр. Соборному, вул. Олександрівській, вул. Запорізькій, вул. Українській, вул. Козачій, вул. Глісерній, вул.Св. Миколая та вул. Гоголя. Використали 60 т відсіву.

Також над ліквідацією наслідків негоди працювали і робітники КРБП «Зеленбуд». Вони розчистили 38150 кв. м території району та посипали в парках і скверах 12140 кв. м пішохідних доріжок. Використали 3 тонни відсіву. Впродовж звітного періоду «зеленбудівці» також обрізали 286 дерев та 84 кущі у скверах Олександрівському, Університетському, Піонерів, Прикордонників та по вул. Академіка Чабаненка і вул. Академіка Амосова. Очистили 180 урн та вивезли 0,9 т гілля.

Фахівці райадміністрації взяли участь в засіданні комісії з розгляду питань щодо надання компенсації за пошкоджене нерухоме майно внаслідок збройної агресії рф з використанням електронної публічної послуги «єВідновлення». Під час засідання погоджено компенсацію одному громадянину, житло якого постраждало через ракетні атаки та знаходиться на території Олександрівського району. Сума компенсації склала 64805,91 грн.