Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

08.02.2024 09:30

Відповідальність за утворення стихійних звалищ

65c397237b66e__ІБ4.jpg

Фахівці інспекції з благоустрою перевіряють стан території міста щодо відповідності правилам благоустрою. Зокрема контролюють, аби містяни не утворювали стихійних звалищ та не захаращували території будівельним сміттям. Власники або балансоутримувачі забрудненої території отримують вимогу від інспекторів. У разі її невиконання передбачена відповідальність.

Так, прилегла територія до розворотнього кільця трамваю № 12, що у Шевченківському районі по вулиці Шевченка, була занедбана і засмічена. Після проведеної фахівцями  інспекції роботи та наданої вимоги цього тижня балансоутримувач трамвайного полотна привів цю ділянку до відповідного санітарного стану.

Також вимогу ліквідувати звалище фахівці інспекції надали підприємцю по вулиці Щасливій. Вимога виконана вчасно, добровільно та в повному обсязі.

Отримав вимогу прибрати купи будівельного сміття і власник квартири по вулиці Возз'єднання України. Він також вчасно та повністю  виконав роботи з прибирання.

Спеціалісти інспекції з благоустрою нагадують, що виконуючи ремонтні роботи в своїх приміщеннях та оселях, містяни мають самостійно вивозити та утилізувати утворене будівельне сміття. Згідно з законодавством забороняється захаращувати міські території в тому числі великогабаритними та ремонтними відходами. Ремонтуючи свої оселі чи комерційні об'єкти, громадяни мають звернутися до спеціалізованої організації, яка займається вивезенням та утилізацією відходів.

ІБ.jpg ІБ1.jpg ІБ2.jpg ІБ3.jpg