Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

09.02.2024 10:55

У Комунарському районі перевіряють укриття

65c5ddda4be31__o_1h0pr26o2e3ggni1l3176u1as742.jpg

У Комунарській районній адміністрації відзвітували про роботи, виконані протягом тижня.

З понеділка на території району розпочалися перевірки об’єктів фонду захисних споруд цивільного захисту, які згідно з затвердженим графіком триватимуть до 1 березня. Загалом у районі потрібно перевірити 92 найпростіших укриття та 32 сховища. За тиждень робоча група, до складу якою увійшли представники районної адміністрації, міської ради, ДСНС та поліції, перевірили 17 найпростіших укриттів житлового фонду.

Разом з тим минулого тижня на території Комунарського району тривали роботи з благоустрою. До їх виконання залучалися як співробітники комунальних підприємств, так і підрядних організацій.

Зокрема, фахівці КП «ЕЛУАШ» продовжували виконувати щоденні роботи з утримання зупинок громадського транспорту. Минулого тижня вони також провели ручне очищення тротуару та дороги від наносного ґрунту та випадкового сміття (пр. Соборний та вул. Чумаченка). 

Кожного дня на території району виконували роботи працівники КРБП «Зеленбуд». Комунальники очищали газони від сміття (площа близько 200 тис. кв. м), збирали опале листя в парку ім. Ю. Гагаріна (понад 3 тис. кв. м) та по вул. Ситова (4 тис. кв. м), підмітали доріжки в парках ім. Ю. Гагаріна (понад 10 тис. кв. м), по вул. Володимира Українця (5,5 тис. кв. м), на території біля районної адміністрації (понад 3 тис. кв. м) та у сквері по вул. Культурній (800 кв. м). За тиждень з території району вони вивезли понад 1 тону листя та майже 4 тони гілля.

Крім того, зеленбудівці продовжували обрізку дерев та формування кущів. Минулого тижня роботи тривали по вул. Ситова (обрізано 74 дерева) та у парку по вул. Нагнибіди – вул. В. Українця (58 кущів).

Впродовж тижня фахівці КП «Запоріжміськсвітло» провели огляд та наладку мереж зовнішнього освітлення за заявками «15-80». Вони також провели обстеження підземних пішохідних тунелів (під транспортною розв’язкою по вул. Автозаводській – вул. О. Говорухи – вул. М. Ласточкіна та під залізним шляхопроводом по вул. Космічній) щодо поновлення в них зовнішнього освітлення.

Підрядників минулого тижня залучали до виконання робіт з підбору випадкового сміття на дитячих майданчиках, вивезення гілля, а також ліквідації звалища сміття.

На території району також тривають обстеження аварійних та сухостійних дерев та доріг.

Наступного тижня роботи з благоустрою та обстеження укриттів триватимуть за графіком.

0dcc63f7-7699-4f6b-a97b-a893e9f18092.jpg cd62085c-eb8e-4f65-961d-c7491b6bdbb1.jpg