Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

03.04.2024 09:25

Тиждень мінної безпеки

660c38d2ddd7d__vsyb1.jpg

До Міжнародного дня мінної безпеки, який відзначають 4 квітня, запорізькі рятувальники підготували низку заходів. Перший відбувся у навчально-виховному комплексі «Запорізька Січ».

Рятувальники, лісничі та волонтери Червоного Хреста розповіли дітям, як діяти у разі виявлення вибухонебезпечних предметів, про правила поведінки у лісових масивах та як убезпечити себе під час ворожих обстрілів, якщо перебуваєш у будівлі. Дізнались учні і про основні прийоми надання першої домедичної допомоги.

Запорізька область нині – найбільш замінований регіон України, тож про правила поводження з вибухонебезпечними предметами має знати кожен - зазначають фахівці. Тим більше, що на небезпечні предмети в нашій області можна наштовхнутись під час прогулянок на природі. Зазвичай це залишки від ворожих боєприпасів. Про небезпечні знахідки треба одразу повідомляти на екстрені номери - 101 або 102.

Також під час відпочинку на природі варто пам'ятати про небезпеку пожеж. З початку року їх в екосистемах області виникло понад дві сотні, більшість  – через недбалість чи необачність людей. Тому надзвичайники переконані: найпростіші правила з безпеки діти повинні знати змалечку. Про особливості  поведінки у лісі школярам розповіли лісничі. Аби відпочинок минув без надзвичайних ситуацій, фахівці на макеті показали дітям, як правильно розкласти багаття. Втім, головне - його правильно загасити. Оптимальний варіант - засипати піском.

Загалом до безпекового тренінгу долучилися понад півсотні вихованців навчально-виховного комплексу «Запорізька Січ» з п’ятого по сьомий класи.