Логотип

Запорізька міська рада

Запорізька область, Запорізький район

14.08.2024 15:20

Підсумки 24-ї сесії міської ради

9134fbee-3637-4fca-b06e-dd06aebb6538.jpg

Відбулась 24-та сесія Запорізької міської ради, яка пройшла під головуванням секретаря міської ради Регіни Харченко. Було прийнято близько сотні рішень міської ради, які стосувалися внесення змін до міських бюджетних програм, різних сфер життєдіяльності міста. Зокрема ветеранської політики, медицини, освіти, житлово-комунального господарства, ремонту доріг, соціального захисту, молоді та спорту.

У роботі сесії взяв участь голова Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров. Очільник області відзначив успішну роботу оновленої міської влади.

- Хочу подякувати всім присутнім депутатам за те, що перестали ділитися на політичні кольори та нарешті об’єдналися заради інтересів міста. Дякую секретарю міської ради Регіні Харченко. Перші 100 днів її роботи продемонстрували дійсно нові підходи. Це відкритість та прозорість, чесність та фаховість, - наголосив Іван Федоров.

Підтвердженням успішної роботи стало залучення значних обсягів інвестицій, збільшення дохідної частини міського бюджету. Місто та область активно працюють над впровадженням проєктів енергетичної децентралізації. Багато зроблено для переходу шкіл до змішаного навчання. У вересні до такого навчання мають перейти 69 шкіл.

- Впевнена, що всі присутні пишаються тим, що місто кожного дня стає сильнішим завдяки симбіозу обласної та міської влади. Зараз це дуже важливо. Адже ми маємо піклуватися про безпеку міста, але і забезпечувати базові потреби населення, - сказала Регіна Харченко.

Секретар міської ради зазначила, що міська та обласна влада спільно впроваджують низку важливих для містян проєктів. Спільно посилюють обороноздатність міста, готують Запоріжжя до зими, створюють умови для доступу дітей до якісної та безпечної освіти.

Зазначимо, у сучасних умовах міська влада Запоріжжя приділяє підвищену увагу ветеранській політиці. Це один з напрямків концепції «Сенси Запоріжжя» на 2024-2026 роки, розробленої за ініціативи секретаря міської ради Регіни Харченко. На сьогоднішній сесії було прийняте рішення про створення департаменту з питань ветеранської політики міської ради. Його робота допоможе у реалізації ветеранської політики у Запоріжжі.

Також передбачили майже 5,8 мільйонів гривень на проведення урочистих церемоній прощання з загиблими «Герої на щиті», відшкодування витрат на намогильні споруди для увіковічення пам’яті загиблих (померлих) захисників України.

Забезпечення роботи комунальних підприємств, які відносяться до критичної інфраструктури. Ще один пріоритет у роботі міської влади. На сесії передбачено 534 мільйони гривень на підтримку комунальних підприємств – концерну «МТМ», «Водоканалу», «Запоріжремсервісу», «Запоріжелектротрансу». Це необхідно для забезпечення їх безперебійної роботи, надання населенню належних послуг.

Продовжується робота над посиленням енергетичної незалежності міста. На сесії перерозподілено додатково 900 тисяч гривень на програму часткового відшкодування вартості незалежних джерел електричної енергії, придбаних ОСББ, ЖБК та управителями будинків.

Стан доріг – важливе питання для запоріжців, навіть в умовах війни. Це підтверджують численні звернення містян. Дороги необхідно утримувати та ремонтувати. Зокрема і для підвищення рівня безпеки дорожнього руху. Зрозуміло, що в умовах війни можливості бюджету обмежені і місто не має можливості виконувати реконструкції, капітальні ремонти доріг.

У таких умовах місто намагається максимально ефективно використовувати наявні ресурси. Виконуються лише поточні ремонти доріг. Перевага віддається найбільш аварійним ділянкам, де рухається велика кількість транспорту. У тому числі громадського.

На цій сесії 20 мільйонів гривень додатково спрямовано на утримання міських доріг. За ці кошти, зокрема, планується придбати антиожеледні матеріали для посипки доріг взимку.

На 38,6 мільйонів гривень збільшено фінансування поточного ремонту доріг. Ще 1,4 мільйони гривень спрямовано на нанесення дорожньої розмітки

Місто продовжує допомагати соціально захищеним категоріям населення, фінансувати Міську програму соціального захисту населення. На сесії збільшено на 15 мільйонів гривень фінансування Міської програми соціального захисту населення.

Направлено додатково 5 мільйонів гривень на виплату щомісячної допомоги у 10 тисяч гривень власникам зруйнованого або непридатного для проживання житла внаслідок російських обстрілів.

Місто продовжує готуватися до нового навчального року. Виділено майже 30 мільйонів гривень на проведення поточних (аварійних) ремонтів у закладах освіти, де організовано або планується змішане навчання.

Передбачили 10 мільйонів гривень на організацію харчування школярів пільгових категорій 1-4 класів. Ще 10 мільйонів гривень планується отримати від міжнародних партнерів. Для цього на сесії депутати надали згоду на участь у Всесвітній продовольчій програмі ООН.

На сесії виділено 2 мільйони гривень на проведення поточних ремонтів у 9 міських ДЮСШ. Передбачено додатково 300 тисяч гривень на проведення молодіжних заходів. Сьогодні це також важливо, адже оновлена міська Молодіжна рада внесла низку пропозиції щодо організації цікавих молодіжних заходів.

Прийнято рішення про припинення діяльності КУ «Адміністрація з питань охорони здоров’я» та створення департаменту з питань охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради.  Це дозволить місту  ефективніше брати участь у реалізації державної політики у сфері охорони здоров’я, реагувати на виклики воєнного стану.

Цивільний захист населення – також важливе питання сьогодні. Тому спрямовано понад 20 мільйонів гривень на капітальні ремонти захисних споруд цивільного захисту у закладах охорони здоров’я.

d4791505-0d2a-4ade-9ced-a5982f8c1e26.jpg 9142e6e7-7739-4576-980e-2e7e742b4b71.jpg fde1bce2-180d-41d8-99d2-8bfda9e11716.jpg d1d9a851-48a0-4f20-83f6-7691d20ffc4c.jpg bb5b4706-f461-4a98-ac81-113bb43c55ae.jpg dc4d2be0-28d8-4e2a-a37e-8a8c8dc362af.jpg d25a3de7-4524-436b-8d2e-047f893b423b.jpg 065bbfa8-ba52-477c-a99a-4e7cbd031932.jpg