З 1 серпня сміття з приватного сектору буде вивозитися в жовтих пакетах

28.07.2021 16:10

Фахівці підприємства «Вельтум-Запоріжжя» розповідають, що пішли назустріч клієнтам, які попросили продовжити термін вивезення сміття в зелених пакетах і забезпечили таку можливість до кінця липня. Нагадаємо, спочатку підприємство повідомило, що з 1 червня побутове сміття з приватного сектору буде вивозитися в жовтій брендованої тарі. Однак у споживачів накопичилося багато зелених пакетів, які вони не встигли використати. Тому перехідний період подовжили. Але тепер його термін закінчується, і з 1 серпня сміття буде вивозитися виключно в жовтій тарі.

Як розповіла начальниця відділу логістики «Вельтум-Запоріжжя» Наталія Краско, зміни на підприємстві періодично впроваджують, щоб уникнути спекуляцій, адже багато запоріжців намагаються перепродати фірмову тару, отримуючи за це прибуток. Наприклад, протягом трьох попередніх років жителі будинків приватного сектору використовували зелені пакети, які прийшли на зміну червоним.

- Пакет є підтвердженням оплати послуги з вивезення побутових відходів населенням. Тривалий час колір тари був зеленим. Але ми з'ясували, що деякі жителі продають свої пакети сусідам. Ці люди в свою чергу зовсім не платять за відповідну послугу. Вони купують тару в сусідів за готівку, виставляють сміття, а наші працівники, думаючи, що послуга оплачена, як зазвичай забирають ці пакети. Через такі спекуляції довелося міняти колір брендованих пакетів, - додала Наталія Краско.

Напередодні нововведень майже всі голови квартальних комітетів приватного сектору Запоріжжя отримали жовті пакети, які мали роздати місцевим жителям. Їх кількість розрахована виходячи з норм накопичення сміття - 200 л на людину на місяць. Таким чином передбачено 4 маленьких по 50 л або 2 великих по 100 л пакета на кожну зареєстровану людину.

- Пакети - це просто брендована тара. Люди платять за послугу з вивезення твердих побутових відходів. Наш автомобіль проїжджає кожною вулицею, вантажники збирають сміття і його вивозять. А пакети - це просто тара, яка надається безкоштовно на підставі квитанції за оплачену послугу, - розповіла начальниця абонентського відділу «Вельтум-Запоріжжя» Олена Говоркова.

На підприємстві нагадують - з 1 серпня сміття буде вивозитися виключно в жовтих пакетах. Зелена тара вивозитися не буде.