Запоріжжя готується до 5-го міжнародного «Еко Форуму»

30.07.2021 09:23

Захід триватиме протягом трьох днів – 14, 15 та 16 вересня. Як і в попередні роки, на екологічному форумі заплановане проведення спеціалізованих виставок, презентацій, тематичних круглих столів та панельних дискусій. Із цьогорічних новацій –реалізація конкурсу проєктів ландшафтного дизайну, збільшення кількості експертних гостей форуму та залучення нових екопартнерів.

У Запоріжжі вже вп’яте проходитиме масштабний екологічний форум. Лише минулого року на заході виступили понад 80 спікерів, було відкрито 60 спеціалізованих виставок на понад 4 тисяч кв. м виставкової площі. Загалом захід відвідали понад 2 тисячі осіб, серед них – гості з Канади, США та Німеччини.

Головна тема «Еко Форуму 2021» - Європейський зелений курс через локальні ініціативи.

- Нині це тема номер один в усіх розвинених європейських країнах. Впровадження зеленого виробництва, використання зеленої енергетики, залучення екоінвестицій – усі ці теми ми будемо презентувати і обговорювати на нашому форумі. Але на цьогорічному заході ми залишили й усі наші популярні традиційні напрямки, як от захист атмосферного повітря, управління побутовими та промисловими відходами тощо. Цього року ми запрошуємо до участі депутатів Верховної Ради України, представників профільних міністерств, аби надати форуму, можливо, і певну законотворчу функцію, - зазначив начальник управління з питань екологічної безпеки Запорізької міської ради Гліб Золотарьов.

Захід триватиме протягом трьох днів:

  • 14 вересня - пленарна частина та обговорення основної теми форуму; робота секцій «Локальні ініціативи в рамках Європейського зеленого курсу» та «Європейський зелений курс – можливості для розвитку українського бізнесу»; засідання комітету з питань природокористування та охорони довкілля при ТППУ;
  • 15 вересня – робота секцій «Енергоефективність, відновлювальна енергетика», «Управління водними ресурсами: якість води, очищення стічних вод», «Управління промисловими та побутовими відходами», «Захист атмосферного повітря»; проведення Всеукраїнського студентського професійного творчого конкурсу проєктів з екологічного менеджменту;
  • 16 вересня – конкурс проєктів ландшафтного дизайну, робота секцій громадських організацій.

- Паралельно усі три дні буде проходити виставка екологічних рішень, технологій, ініціатив. Будуть розміщені стенди підприємств, громадських організацій тощо. Плануємо зібрати понад 80 учасників експозицій. Також продовжуємо активну кампанію з залучення спікерів – 15 відомих у галузі екології експертів  вже підтвердили свою участь. Дуже сподіваємося на позитивну епідеміологічну ситуацію, яка дасть нам змогу все ж провести захід у офлайн-форматі, як і зазвичай у Козак-палаці, - розповів віце-президент Запорізької торгово-промислової палати Дмитро Антонюк.