Володимир Буряк закликав депутатів п’яти фракцій не робити запоріжців заручниками політичних інтересів їх партій

30.07.2021 12:48

Сесія Запорізької міської знову не відбулася. У сесійному залі знову були відсутні депутати від п’яти фракцій – «Слуги народу», «Європейської солідарності», «ОПЗЖ», «Нової політики» та «Партії Шарія». Зареєструвалися лише депутати від партії «Єднання». Через відсутність кворуму міський голова Володимир Буряк закрив засідання. Про нову дату проведення сесії буде повідомлено додатково.

Депутати міської ради знову не змогли прийняти важливі для запоріжців рішення, які стосуються медицини, ЖКГ, освіти, соціального захисту та інших сфер міського господарства. Не вплинула на депутатів п’яти фракцій і позиція запоріжців, які сьогодні зібралися на мітинг біля будівлі Запорізької міської ради. Серед них були медики, комунальники, представники громадськості, які вимагали від депутатів прийти на сесію та проголосувати за необхідні місту рішення.

Містяни наголошували, що якщо цього не зробити, то без заробітних плат залишаться працівники Муніципальної аварійної служби, які усувають аварії у житловому фонді. Під питанням і виплата заробітних плат медикам у тих медичних закладах, де місто через проблеми з НСЗУ вимушене виділяти на це додаткові кошти з міського бюджету через недофінансування.

Володимир Буряк у сесійному залі вчергове звернувся до запоріжців та депутатського корпусу. Міський голова знову наголосив, що представники вказаних фракцій називають причиною відмови від участі сесії звільнення секретаря міської ради. Однак це було через порушення антикорупційного законодавства та у рамках закону. Якщо це не так, то свою правоту необхідно доводити у суді.

- Якщо тебе обрали люди, то необхідно приходити до сесійної зали та працювати, приймати важливі рішення. Спірні питання необхідно вирішувати у судовому порядку, а не використовувати відмову від участі в сесії міської ради як засіб тиску, - сказав Володимир Буряк.

Міський голова також наголосив, що місто навіть в таких умовах знайшло можливість виплатити заробітні плати медикам там, де коштів НСЗУ для цього недостатньо. Адже міська влада не має права залишати медичних працівників без грошей. Інша справа, що замість прийняття необхідних рішень на сесії міської ради для цього довелося використовувати інші можливості та ресурси.

- Чи виплатили заробітну плату медикам? Виплатили. Як би хтось не казав, що міський голова політизує це питання. Виплатили, адже не мали права залишати їх без заробітної плати. Однак зроблено це за рахунок коштів, які необхідно було б спрямувати на допомогу хворим на  інфаркт та інсульт, закупівлю медикаментів. І більше таких резервів немає, для подальшого вирішення проблеми необхідно приймати рішення на сесії, - зазначив Володимир Буряк.

Міський голова наголосив, що запоріжці, які не отримають вчасно заробітну плату, не будуть розбиратися хто у цьому винний. Для них головне вчасно отримати зароблені гроші. Не потрібно також забувати, що багато міських програм потребують додаткових коштів, адже профінансовані лише частково. Для цього знову ж потрібні сесійні рішення. Зазначимо, це стосується освіти, соціального захисту, житлово-комунального господарства, реконструкції приймально-діагностичних відділень лікарень, ремонту доріг. Зокрема місто не матиме можливості використати кошти на ремонт доріг, які розраховує отримати після рішень обласної ради.

- Все це робиться для того, щоб вчинити бардак у Запоріжжі, хаос, показати, що міська влада недієздатна? Для п’яти фракцій інтереси їх політичних сил знову виявилися вищими за інтереси запоріжців. Необхідно приймати рішення. Не треба робити запоріжців заручниками, - заявив Володимир Буряк.