Володимир Буряк провів засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації

03.08.2021 15:50

Працівники КП «Запоріжремсервіс» вже почали обстеження стану квартир у будинку по вулиці Сержанта Медведєва, 7, який постраждав від пожежі. Працівники «Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій» також почали вивчати стан будинку для того, щоб надати рекомендації щодо виконання аварійних та ремонтних робіт. Розпочав роботу штаб з ліквідації наслідків цієї надзвичайної ситуації, який було створено за дорученням міського голови Володимира Буряка.

Міський голова Володимир Буряк провів засідання міського штабу, який контролюватиме ліквідацію наслідків аварійної ситуації та виконання ремонтних робіт у будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7. Учасники відзвітували про стан виконання робіт та плани на найближчі дні. У заході взяли участь представники ДСНС, поліції, департаментів та управлінь міської ради, Дніпровської районної адміністрації, комунальних підприємств, «Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій».

- Завдання КП «Запоріжремсервіс» протягом двох діб провести обстеження мереж електропостачання, інженерних мереж, квартир. У цілодобовому режимі повинні виконуватись демонтажні роботи. «Науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» повинен у першу чергу надати рекомендації щодо виконання першочергових аварійних робіт, а потім пропозиції щодо ремонту будинку після пожежі, щоб можна було підготувати відповідну проєктну документацію, - сказав Володимир Буряк.

У засіданні міського штабу взяли участь мешканці будинку, які змогли отримати відповіді на питання, які їх цікавили. Зазначимо, штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації працюватиме у цілодобовому режимі. За дорученням міського голови Володимира Буряка біля будинку вже розгорнуто палатку, де постійно чергуватимуть працівники штабу. За необхідності вони допомагатимуть мешканцям та відповідатимуть на їх запитання, займатимуться вирішенням проблем, які виникатимуть.

- Роботи з ліквідації аварійної ситуації виконуватимуться у цілодобовому режимі. Завдання КП «Запоріжміськсвітло» забезпечити освітлення місця проведення робіт, прибудинкової території. Поліція повинна також продовжувати цілодобово охороняти будинок, щоб запобігти крадіжкам, мародерству, - заявив Володимир Буряк.

КП «Запоріжелектротранс» у разі звернення забезпечить мешканців транспортом для переїзду до місця тимчасового проживання та перевезення майна. Їм також запропонували місця для тимчасового проживання. Значна частина мешканців вже написали заяви на отримання матеріальної допомоги. Міський голова Володимир Буряк нагадав, що мешканцям кожної квартири може бути виплачено до 25 тисяч гривень. Також міський бюджет профінансує ремонт постраждалого будинку, квартир у ньому. Зараз стоїть завдання виконати роботи у мінімально можливий строк.