У Запоріжжі запрацював ще один центр масової вакцинації населення від COVID-19

04.08.2021 13:30

Розташований центр на 2-му поверсі ТЦ «Амстор» (вул. Перемоги, 64). Нині тут у вакцинації вже задіяні 6 мобільних бригад, за потреби їх кількість будуть збільшувати.

З 19 липня в Україні розпочався п’ятий етап щеплень від коронавірусу. На сьогоднішній день у місті Запоріжжі функціонують 7 центрів масової вакцинації, які розташовані за наступними адресами:

  • КНП «Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги №1»: пр. Соборний, 88. Час роботи - щоденно, з 9:00 до 15:00. 
  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2»: вул. Авраменка, 4. Час роботи - щоденно, з 9:00 до 15:00. 
  • КНП «Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги №5»: вул. Запорізького козацтва, 25. Час роботи - щоденно, з 9:00 до 15:00. 
  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №8»: вул. Харчова, 8. Час роботи - щоденно, з 9:00 до 15:00. 
  • Центр масової вакцинації (тимчасовий пункт щеплення) на базі Запорізького обласного центру молоді. Час роботи - щоденно, з 11:00 до 16:00. 
  • ТЦ «City Mall»: вул. Запорізька, 1Б. Час роботи - щоденно, з 10:00 до 18:00. 
  • 2-й поверх ТЦ «АМСТОР»: вул. Перемоги, 64. Час роботи - щоденно, з 10:00 до 18:00. 

Останній центр вдалось відкрити завдяки співпраці з соціально відповідальним бізнесом. Місту для проведення щеплень було надано весь другий поверх ТЦ «Амстор». Нині 6 мобільних бригад працюють лише на половині загальної площі, але у випадку необхідності їх кількість збільшать і медики зможуть зайняти ще один зал.

- Ми вирішили допомогти місту зробити вакцинацію максимально доступною для населення і надали приміщення. Його площа понад 700 кв. м. Половина вже зайнята, тож за потреби ще кілька бригад зможуть розміститися, і ще щонайменше 12 осіб тут зможуть вакцинуватися одночасно, - розповіла керуюча ТЦ «Амстор» Вікторія Бєлоножко.

Щеплення у центрах проводиться вакцинами - Pfizer, CoronaVac, AstraZeneca та Moderna. Станом на 3 серпня використано понад 70 тисяч доз вакцини. Першу дозу отримали 48 325 осіб, 22 549 запоріжців щеплені другою дозою.

- У місті Запоріжжі в наявності є усі чотири вакцини, що нині представлені в Україні. Зараз ми усі, на жаль, чекаємо на чергову хвилю коронавірусу, тож роботу з вакцинації нашого населення максимально активізуємо, робимо її більш доступною – адже щеплення і досі є найдієвішим способом захисту від такої хвороби, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Геннадій Наумов.

Вакцинуватись у центрах можуть дорослі особи віком від 18 років. Запис проводиться через реєстратури територіальних центрів первинної медико-санітарної допомоги або у свого сімейного лікаря. Також на щеплення можна записатись через сайт департаменту охорони здоров’я Запорізької міської ради та сайт медичної інформаційної системи Helsi.me. При зверненні до центру вакцинації при собі необхідно мати паспорт та ідентифікаційний код.