Володимир Буряк доручив збільшити кількість робітників, які працюють на ліквідації наслідків пожежі

04.08.2021 12:30

Кількість робітників КП «Запоріжремсервіс», які працюють у нічний час на ліквідації наслідків пожежі у будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7, має бути збільшена мінімум удвічі. Також вже сьогодні вдень повинна бути залучена додаткова техніка. Роботи мають продовжуватись у цілодобовому режимі. Такі завдання сьогодні вранці за результатами виїзної наради поставив міський голова Володимир Буряк.

Продовжуються аварійні роботи на будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7, який постраждав від пожежі. Робітники КП «Запоріжремсервіс» очищують дах від згорілих матеріалів, вивозять їх. Також здійснюється очищення покрівлі. Вже сьогодні працівники повинні закрити всі провали, які виникли на перекриттях, тимчасовими щитами. Це необхідно для подальшого виконання робіт. Також необхідно буде вирішити питання з встановленням тимчасового покриття на покрівлі, щоб захистити квартири мешканців від дощів. 

Сьогодні вранці міський голова Володимир Буряк провів на місці чергове засідання штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Учасники наради доповіли, що роботи продовжувалися і вночі, коли працювали 8 робітників КП «Запоріжремсервіс».

- На даний момент мене не влаштовують темпи робіт. Зрозуміло, що вдень працюють більше працівників, але вночі однієї бригади з 8 робітників недостатньо. Адже загальна площа постраждалої покрівлі близько 500 метрів. Це не враховуючи інших поверхів, - сказав Володимир Буряк.

Окрім очищення покрівлі, вивезення залишків згорілих матеріалів, продовжується обстеження квартир, електричних та інших внутрішньобудинкових мереж. Після обстеження у будинку знову підключили холодне водопостачання. Тепер обстежують електричні, газові мережі, гаряче водопостачання. Якщо вони будуть у гарному стані, то там, де є така можливість, поступово знову підключать гаряче водопостачання, газ, електроенергію.

«Науково-дослідний інститут будівельних конструкцій» вже надав рекомендації щодо першочергових аварійних робіт, які продовжують виконувати. Тепер опрацьовуються пропозиції щодо ремонтних робіт для відновлення будинку.

- Завдання підготувати на 19:00 план подальших робіт. При цьому кількість працюючих у нічну зміну має бути збільшена мінімум удвічі. Також у найкоротший термін вирішити питання щодо виділення додаткової техніки, необхідної для активізації робіт, - заявив Володимир Буряк.

Мешканці продовжують подавати заяви на виплату матеріальної допомоги. Володимир Буряк доручив максимально спростити процедуру оформлення документів. Також сьогодні вранці ще одна сім’я звернулася за виділенням тимчасового житла. Міський голова поставив завдання вирішити питання одразу ж після наради.