На будинку по вулиці Сержанта Медведєва, 7 змонтують тимчасову покрівлю до встановлення постійної

05.08.2021 13:10

Сьогодні на будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7, який постраждав від пожежі, працює вже понад 30 робітників. У ліквідації наслідків надзвичайної ситуації працівникам КП «Запоріжремсервіс» допомагають робітники «Водоканалу», концерну «Міські теплові мережі». Задіяна і техніка КП «Запоріжміськсвітло». Хід робіт продовжує контролювати міський голова Володимир Буряк, який сьогодні вранці провів на об’єкті чергову виїзну нараду.

У будинку по вулиці Сержанта Медведєва, 7 після обстеження вже підключили гарячу та холодну воду. Спеціалісти «Запоріжгазу» завершують обстеження газових мереж і вже завтра газопостачання у будинку може бути відновлене. Продовжується обстеження внутрішньобудинкових електричних мереж. Спеціалісти «Запоріжремсервісу» розпочнуть їх ремонт та заміну там, де це необхідно.

Продовжується розчищення покрівлі від згорілих матеріалів. Вивозять великогабаритне та будівельне сміття. Вчора робітники закрили тимчасовими щитами провали, які виникли у перекриттях покрівлі. Сьогодні вже розпочнуться роботи з облаштування тимчасової покрівлі на будинку, планується завезення необхідних матеріалів. Вона необхідна для того, щоб захистити пошкоджений будинок, квартири від можливих дощів. Спеціалісти зазначили, що покрівлю встановлять таким чином, щоб вона не заважала проведенню подальших ремонтних робіт. За необхідності її зніматимуть і знову встановлюватимуть.

Також з завтрашнього дня до роботи буде залучено ще один додатковий кран. Тобто загалом на будинку їх працюватиме три. Він потрібний для проведення робіт на п’ятиповерховому під’їзді.

Сьогодні міський голова Володимир Буряк провів на будинку по вул. Сержанта Медведєва, 7 чергове засідання міського штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації. Керівники департаменту з управління житлово-комунальним господарством міської ради, КП «Запоріжремсервіс» доповіли про хід робіт та плани на найближчий період. Вже традиційно на засіданні були присутні мешканці будинку, які змогли отримати відповіді на важливі для них питання.

- Ми змогли зразу ж знайти в бюджеті міста мільйон гривень на виконання аварійних робіт. Також доручив департаменту фінансів на завтрашню сесію підготувати проєкт рішення про виділення додатково п’яти мільйонів гривень на продовження фінансування аварійно-відновлювальних робіт по цьому будинку. Сподіваюся, що депутати прийдуть на сесію та приймуть необхідні рішення, - сказав Володимир Буряк.

Спеціалісти «Науково-дослідного інституту будівельних конструкцій» вже готують рекомендації для виконання ремонту будинку, встановлення постійної покрівлі. Зокрема перекриття на будинку у ході відновлення покрівлі пропонується забетонувати.

Міський голова також повідомив мешканцям, що вже підписав документи про виділення їм матеріальної допомоги.

- Хочу, щоб всі зрозуміли. Ми виділимо по 25 тисяч гривень, але це не означає, що ремонт у квартирах ви виконуватимете за власний кошт. Дехто вже почав розповсюджувати такі чутки. Місто, як я раніше говорив, профінансує ремонтні роботи у будинку у повному обсязі. Стосується це і ремонту квартир, - заявив Володимир Буряк.