У Запоріжжі будують новий автопарк для комунальних автобусів

18.08.2021 16:05

В обласному центрі розпочато будівництво відокремленого майданчика для муніципального транспорту. Його буде розташовано на території тролейбусного парку за адресою вул. Складська, 13, що у Комунарському районі.

У Запоріжжі триває реалізація міської програми розвитку громадського транспорту, розробленої за дорученням міського голови Володимира Буряка. Одне з головних завдань - оновлення рухомого складу комунального транспорту. Це складання нових трамваїв, придбання автобусів, тролейбусів, трамваїв. В результаті в місті поступово збільшується роль комунального транспорту, який повертає свої позиції, втрачені в 90-ті роки.

Крім того, міська влада докладає зусиль для створення й забезпечення належних умов повноцінного функціонування транспорту. Так, у Комунарському районі нині триває будівництво нового автопарку, де будуть проходити перевірку комунальні автобуси. Майданчик також матиме окремий заїзд та виїзд на вулицю Складську.

- Працівники підрядної організації вже провели підготовчі роботи: розриті котловани під фундаменти, зварені на заводі металоконструкцій металеві форми, які надійдуть на будівельний майданчик вже наступного тижня. Далі у планах – монтаж колон і каркасу майданчика, - розповіла начальниця відділу капітального будівництва КП «Запоріжелектротранс» Олена Щербакова.

Комунальні автобуси користуються оглядовими ямами тролейбусного парку, де вони базуються. Але вимоги для техніки різні, тому вирішили будувати окремий термінал.

- На цій території щоденно виходить на лінію 51 автобус. Їх поділ необхідний, адже транспорту багато і механіку перед виїздом зручно обходити й оглядати весь автобус. У разі необхідності – вносити зауваження і навіть відправляти його на ремонт, - зазначив начальник автобусного парку КП «Запоріжелектротранс» Сергій Лісовий.

Будівництво триватиме близько двох місяців. Завершити роботи планують вже у жовтні. В іншому тролейбусному парку базуються ще 37 автобусів. Для них теж збираються побудувати окремий пункт огляду та перевірки.