У Запоріжжі став на рейки останній європейський трамвай, придбаний цього року

19.08.2021 10:55

Сьогодні, 19 серпня, на лінію вийшов 12-й європейський трамвай. Йому присвоїли бортовий номер 026. Це останній з трамвайних вагонів, придбаних містом цьогоріч. Тепер загалом у Запоріжжі буде 25 таких трамваїв.

У Запоріжжі з 2017 року реалізується програма міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай», яка передбачає збірку запорізьких трамваїв, придбання європейських трамвайних вагонів та капітальний ремонт вже існуючого рухомого складу.

Так, на лінію для випробувань зокрема вийшов останній 12-й європейський трамвай. Порожнім на міських коліях він має наїздити 50 км. Курсуватиме від трамвайного депо до «Запоріжжя І». Тестування триватиме й впродовж наступних 4-5 днів (20 год.), але вже з пасажирами. Такі випробування допоможуть виявити недоліки й, у разі потреби, оперативно їх усунути.

Європейський трамвай, як і решту одиниць муніципального транспорту, оздобили новим брендуванням - гербом міста Запоріжжя та наліпкою з «вишитим» червоним орнаментом. Також виконали капітальний ремонт візка.

- Адаптували візок трамваю до ширини нашої колії . Оскільки у Європі, зокрема у Німеччині, звідки ці трамваї походять, ширина колії складає 1,43 м, то в Запоріжжі – 1,52 м. Був розібраний візок трамвая, колісних пар, замінені підшипники. Тобто по суті це капітально відремонтований візок трамвая, - розповів начальник трамвайного депо № 1 Олексій Шатохін.

У подальших планах закупівля додаткових європейських трамваїв та продовження виготовлення трамваїв власного виробництва для збільшення кількості рухомого складу.