Продовжується реалізація програми «Запорізький трамвай»

01.09.2021 12:15

Цього року місто випустило на лінію 12 європейських трамваїв, тобто загалом їх у Запоріжжі стало 25. Однак реалізація програми міського голови Володимира Буряка «Запорізький трамвай» продовжується. У 2021 році на базі КП «Запоріжелектротранс» планується зібрати ще три запорізьких трамваї.

Міський голова Володимир Буряк повідомив на своїй публічній сторінці у соціальній мережі «Фейсбук», що до Запоріжжя надійшов перший з трьох трамвайних кузовів, які були придбані для збирання запорізьких трамваїв у 2021 році.

Нагадаємо, у рамках програми «Запорізький трамвай» у Запоріжжі продовжується оновлення трамвайного парку. Придбано 25 європейських трамвайних вагонів, виготовлено 14 запорізьких. Ще три планується зібрати у поточному році. Виконується і капітальний ремонт рухомого складу.

У результаті вже цього року планується завершити оновлення трамваїв, які щоденно виходять на лінію. У подальших планах збільшення кількості рухомого складу за рахунок придбання європейських вагонів та виготовлення додаткових запорізьких трамваїв.