Договір на обслуговування маршруту №85 буде розірвано

13.09.2021 11:00

У Запоріжжі розірвуть договір на обслуговування маршруту №85. Саме на ньому 10 вересня водій автобусу на зупинці «Лікарня» завдав пенсіонеру тілесних ушкоджень та відмовив йому при цьому у пільговому проїзді.

Нагадаємо, за дорученням міського голови Володимира Буряка управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради провело перевірку цієї ситуації. На підприємстві ТОВ «Правекстар», яке обслуговувало цей маршрут, перевірили дотримання умов договорів надання послуг з перевезення пасажирів. Про результати перевірки та виявленні порушення доповіли Володимиру Буряку, який поставив завдання вжити стосовно порушників передбачених законодавством та укладеним договором на перевезення на перевезення заходів.

У результаті підприємство оштрафували на 10 тисяч гривень. Це максимальний розмір штрафу за порушення згідно з договором на здійснення перевезень. Керівник автотранспортного підприємства також повідомив, що трудові відносини з водієм-порушником розірвані.

Сьогодні, за результатами перевірок, прийняте рішення, що договір на обслуговування маршруту №85 зі вказаним автотранспортним підприємством буде розірвано. Це буде зроблено після дотримання всіх передбачених законодавством процедур. Після розірвання договору, до завершення нового конкурсу на обслуговування цього маршруту, на ньому працюватиме тимчасовий перевізник. 

Міський голова прокоментував ситуацію на своїй публічній сторінці у соціальній мережі "Фейсбук"