У Запоріжжі оберуть компанію для здійснення технагляду за виконанням термомодернізації бюджетних установ

14.09.2021 12:50

Міська влада Запоріжжя активно залучає позабюджетні кошти для реалізації інвестиційних проєктів у різних сферах міського господарства. Зокрема в нашому місті буде реалізований проєкт Європейського інвестиційного банку з термомодернізації будівель бюджетної сфери в рамках Програми розвитку муніципальної інфраструктури України.

Сьогодні у малій залі міськвиконкому відбулось відкриття тендерних пропозицій з закупівлі консультаційних послуг «Нагляд за виконанням робіт з комплексної термомодернізації бюджетних будівель у Запоріжжі». Свої заявки на участь у тендері надали 3 компанії з України, Франції та Польщі. Переможець здійснюватиме нагляд за будівництвом, включаючи технічний нагляд за всіма 36 об’єктами термомодернізації.

- Наразі це визначна для нас подія, оскільки з 2016 року ми беремо активну участь у програмі розвитку муніципальної інфраструктури України, яка реалізується Європейським інвестиційним банком спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Ми вже підійшли до процедури проведення торгів, зокрема сьогодні відбулась процедура розкриття тендерних пропозицій з технагляду. Тендерний комітет розкрив заявки трьох кандидатів і почав опрацювання технічного завдання. Якщо проходить технічне завдання, то після цього будуть розглянуті фінансові пакети учасників, - розповіла директорка департаменту економічного розвитку Запорізької міської ради Наталія Новак.

Також паралельно з визначенням компанії, що здійснюватиме технічний контроль за будівельними роботами, проводяться торги з будівництва. Планується, що відкриття тендерних пропозицій відбудеться на початку жовтня.

Наступний етап – проєктування. Він триватиме близько півроку. І тільки після цього вже розпочнуться безпосередньо роботи з термомодернізації будівель.

Нагадаємо, у Запоріжжі участь у програмі беруть 36 закладів бюджетної сфери. Це 34 заклади освіти і 2 заклади охорони здоров’я. Роботи розбиті на три етапи. На першому - планується закупівля робіт з термомодернізації 9 закладів освіти та 2-х охорони здоров`я.