В Олександрівському районі звільняють двори від стихійних звалищ

16.09.2021 13:40

Сьогодні комунальні працівники запланували вивезти сміття з 10 адрес в Олександрівському районі Запоріжжя, зокрема з вул. Козачої, Гоголя, пр. Соборного. Наразі вже два завантажені КАМази поїхали на звалище. Тривають роботи за адресою вул. Українська, 37, тут також набереться зо три КАМази гілля.

- З початку року зі стихійних звалищ на території району вивезено біля 530 тонн сміття. До кінця року запланували вивезти ще близько 250 тонн. Вичищаємо двори та відкриті території. Цього року на ліквідацію стихійних звалищ виділено 1 мільйон 600 тис. гривень. Також додатково на сесії були виділені кошти на вивезення обрізаного гілля, опалого листя, осінню обрізку дерев. Після проходження необхідних тендерних процедур візьмемося за цю роботу, якраз на той час почнеться листопад, - розповів голова Олександрівської районної адміністрації Валерій Мостовий.

Звалище у дворі на вул. Українській, 37 утворилося після обрізки віття влітку. Згодом на купу гілок почали зносити та викидати сміття з навколишніх дворів.

В Олександрівському районі біля 30 адрес стихійних великих звалищ, звідки регулярно доводиться вивозити сміття. Є й невеликі – зазвичай довкола контейнерних майданчиків, куди сміття зносять мешканці приватного сектору. Тому два рази на тиждень комунальникам доводиться об’їжджати ці адреси та вивозити сміття. Найбільш проблемні адреси: вул. Гоголя, 171, 177, вул. Святого Миколая.

Олександрівська районна адміністрація з метою наведення ладу в районі співпрацює з підприємцями, активом ОСББ, керуючими компаніями, підприємством «Вельтум», її працівники на зустрічах роз’яснюють мешканцям про правила поводження з відходами.