У Запоріжжі продовжують щеплювати освітян від COVID-19

17.09.2021 14:20

Згідно з постановою Кабміну школи не переходитимуть на дистанційне навчання у разі погіршення епідситуації, якщо 80% учителів будуть щеплені від коронавірусу.

Вакцинація від коронавірусу є запорукою роботи закладів освіти офлайн в умовах погіршення епідеміологічної ситуації.

- Аби дитячі садки, школи працювали в режимі офлайн, тобто очно, необхідно, щоб 80% працівників були вакциновані. Ми дуже плідно працюємо в цьому напрямку, усвідомлюючи соціальну відповідальність нашої професії. У мене сьогодні станом на ранок була інформація, що 18 шкіл і 26 садків перетнули межу у 80%, але вже за кілька годин мені зателефонували й повідомили, що всі дитсадки, наприклад Шевченківського району, вже досягли цього рівня. Тобто їх кількість поступово зростає і ми продовжуємо рухатися в цьому напрямку, - зазначив директор департаменту освіти і науки Запорізької міськради Станіслав Романчук.

Загалом у Запоріжжі працюють 118 шкіл і 144 дитсадки. Вакцинація освітян від коронавірусу є добровільною і безоплатною. Мова йде тільки про принцип роботи шкіл – очний чи дистанційний - у разі недосягнення необхідного рівня вакцинації педколективу.

У загальноосвітній школі № 4, що у Шевченківському районі, працюють 67 осіб, з них 48 працівників – педагогічний персонал, 19 – технічний. На сьогодні кількість провакцинованих працівників у закладі складає 85,1%.

- Наш колектив поставився до цього питання дуже свідомо й виважено. Ми розуміємо, що вакцинація захистить хоч не від можливості зараження, але від наслідків і ускладнень цієї хвороби. Оцінивши ситуацію й проаналізувавши свій досвід, ми дійшли висновку, що ніяке дистанційне навчання не дасть тієї якості освіти, яка можлива тільки в офлайн-форматі, - зазначила директорка Запорізької загальноосвітньої школи №4 Світлана Мостова.