Запоріжців запрошують на виставку сучасного мистецтва

20.09.2021 13:10

22 вересня о 16:00 у Zaporizhzhia.city Hub (пр. Соборний, 151) відкриється виставка сучасного мистецтва «Час, який не втрачено» міжнародного симпозіуму сучасного мистецтва BIRUCHIY («Бірючий»), організованого Спілкою дослідників сучасного мистецтва (Запоріжжя).

В експозиції будуть представлені роботи 24 митців з України, Білорусі та Іспанії, які протягом двох тижнів працювали у мистецькій резиденції на Азовському узбережжі під кураторством Костянтина Дорошенка (Київ).

Одна з робіт, які будуть експонуватись на виставці - творчість мелітопольської мисткині Аксани Власенко «Чумацький шлях». Шлях чумаків – один із символів української історії та економіки в її розвитку, а манера, в якій написана картина, відсилає водночас до народної вишивки і до пікселя, як унаочнення цифрової епохи, котра розгортається на наших очах. Це створює алегорію самого часу, який проживає Україна.

Для довідки - міжнародний симпозіум сучасного мистецтва BIRUCHIY («Бірючий») є наймасштабнішою художньою резиденцією України, заснованою 2006 року. За 15 років існування в резиденціях «Бірючого» взяли участь майже 300 авторів і 14 арт-груп з 19 країн світу.