У Запоріжжі працює ще один центр масової вакцинації

23.09.2021 14:10

Додатковий центр масової вакцинації на початку тижня розгорнув роботу на першому поверсі у ТРЦ «Пальміра PLAZA». За цей час тут щепили близько 500 людей.

Отримати щеплення в цьому центрі масової вакцинації можуть всі охочі. При собі слід мати паспорт та ідентифікаційний код. Тут працюють дві мобільні бригади медиків у складі лікарів, медичних сестер та координаторів. Вакцинація здійснюється вакцинами Pfizer, CoronaVac, AstraZeneca, що наявні у достатній кількості.

- У цьому центрі масової вакцинації проводяться щеплення як першою дозою, так і другою. Координатори направляють людей і розповідають як вірно заповнити необхідні медичні документи, проводиться щеплення вакцинами, 30 хвилин спостереження і, якщо все нормально, людина може їхати додому. Всі дані про щеплення вносяться відповідно до вимог нормативної бази у спеціальний реєстр щеплень, - розповіла директорка департаменту охорони здоров’я Запорізької міськради Вікторія Ушакова.

Загалом вакцинація у Запоріжжі проводиться у 8 центрах первинної медико-санітарної допомоги, в яких працює 8 пунктів щеплення та 27 мобільних бригад. Крім того, отримати щеплення можна у центрах масової вакцинації, яких у місті тепер шість. Вони також працюють у вихідні і святкові дні й розташовані за такими адресами:

  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №2» - вул. Авраменка, 4, час роботи 09:00 - 15:00 щоденно;
  • КНП «Запорізький центр первинної медико-санітарної допомоги №5» - вул. Запорозького козацтва, 25, час роботи 09:00 - 15:00 щоденно;
  • КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги №8» - вул. Харчова, 2, час роботи 09:00 - 15:00 щоденно;
  • ТЦ «City Mall» - вул. Запорізька, 1Б, час роботи 10:00 - 17:30 щоденно;
  • ТЦ «АМСТОР» - вул. Перемоги, 64, час роботи 09:00 - 19:00 щоденно;
  • ТРЦ «ПАЛЬМІРА PLAZA» - пр. Соборний, 92, час роботи 10:00 - 17:00 щоденно.

- Розташовувати центри намагаємося таким чином, аби максимальній кількості наших мешканців було зручно прийти та провакцинуватися. На сьогодні ми бачимо, що є зростання захворюваності і майже єдиний спосіб захиститися – зробити щеплення. Ми плануємо відкрити додатковий пункт щеплень. Зараз шукаємо відповідне приміщення, яке б нас влаштовувало, бо все ж є певні вимоги. Мають бути дві окремі кімнати. Чим більша площа, тим краще, адже необхідно дотримуватися саме карантинних вимог. Тому розглядаємо можливість відкриття ще одного центру в Хортицькому або у Дніпровському районах, - зазначив заступник міського голови Геннадій Наумов.