У Запоріжжі відсвяткують Всесвітній день туризму

23.09.2021 14:00

27 вересня в Запоріжжі відбудуться святкові заходи з нагоди Всесвітнього дня туризму.

Об 11:30 на площі Олександра Поляка всі бажаючі зможуть взяти участь у захопливому масштабному квесті, що поєднає формат екскурсії та інтерактивної гри. Учасники пройдуть популярними місцями Запоріжжя та дізнаються багато нового про місто та його історію. На кожній з локацій їх чекатимуть відомі гіди Запоріжжя: Роман Акбаш, Валентина Вініченко, Катерина Вініченко, Оксана Смирнова, а також культуролог Олена Заставна. Для учасників також підготували справжні міські пригоди, цікаві загадки й завдання. Кінцевим пунктом квесту стане Туристичний інформаційний центр, де команди-переможці отримають подарунки.

О 14:00 відбудеться церемонія нагородження переможця всеукраїнського фотоконкурсу «Портрет туриста» та відкриття виставки кращих фоторобіт учасників. На всіх гостей експозиції чекають приємні сувеніри та кава-брейк.

«Портрет туриста» - масштабний національний проєкт, який об’єднав мандрівників з усієї країни. Протягом трьох місяців вони надсилали власні світлини на фоні туристичних локацій. Переможця буде обрано відкритим голосуванням.

Організатор святкових заходів - департамент культури і туризму Запорізької міської ради.