У Запоріжжі до Дня туризму відбувся захопливий квест

27.09.2021 15:25

З нагоди Всесвітнього дня туризму, який відзначають 27 вересня, у місті відбулися святкові заходи. Всі бажаючі взяли участь у квесті та отримали подарунки.

Захопливий квест стартував сьогодні на площі Олександра Поляка. Він поєднав формат екскурсії та інтерактивної гри. Участь у квесті взяли шість команд. Вони пройшли популярними місцями Запоріжжя та дізналися багато нового про місто та його історію. Кожна локація квесту, а їх було п'ять, мала свою тематику. Команди зустрічали відомі гіди Запоріжжя: Роман Акбаш, Валентина Вініченко, Катерина Вініченко, Оксана Смирнова, а також культуролог Олена Заставна. Вони провели невеликі екскурсії та розповіли багато цікавих фактів з історії міста.

Учасники квесту розгадували загадки та виконували завдання, за які отримували бали.

Кінцевим пунктом пригоди був Туристичний інформаційний центр. Там підбили підсумки квесту та нагородили три команди переможців. Всі учасники квесту та гіди отримали пам’ятні подарунки.

- День туризму – свято для всіх. Це привід задуматися про наше туристичне майбутнє. Тому ми запропонували містянам зануритися в Запоріжжя туристичне. Вони в ігровому форматі познайомилися з Запоріжжям та відчули себе мешканцями справжнього туристичного міста, - зазначила заступниця директора - начальниця управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова.

У Турцентрі також нагородили переможця всеукраїнського фотоконкурсу «Портрет туриста», який тривав впродовж трьох місяців. Мандрівники з усієї країни надсилали власні світлини на фоні туристичних локацій. Переможця обирали відкритим голосуванням. Кращі фотороботи учасників представили на виставці. Для всіх гостей експозиції підготували приємні сувеніри та каву-брейк.