Запоріжців запрошують на святкування Всеукраїнського дня бібліотек

28.09.2021 10:10

Щороку 30 вересня відзначається Всеукраїнський день бібліотек. Запорізькі бібліотекарі підготували для містян низку цікавих заходів.

Так, минулого тижня у Запоріжжі стартував бібліофест «Вересень у місті Z». Для гостей заходу підготували літературне party, творчу зустріч та автограф-сесію з відомим запорізьким гуртом «Хорта», вечірку в стилі В. Шекспіра. Окрім цього, у міських читальнях працюють фотовиставка та виставка сучасної графіки. 29 вересня в рамках бібліофесту також відбудеться майстер-клас для дітей «Читаю з пухнастиком».

Чимало сюрпризів чекають на гостей запорізьких бібліотек і у святковий день 30 вересня. Цього дня у шести бібліотеках діятиме нон-стоп акція «Мій ранок у бібліотеці», в рамках якої перші 7 відвідувачів отримають квиток у кінотеатр.

А о 18:00 у бібліотеці на пр. Маяковського, 7 відбудеться вже знайомий та улюблений літературний івент «Читай&Кохай».

Також цього дня міські бібліотеки Запоріжжя отримають сертифікат на поповнення бібліотечного фонду на суму 1,5 млн грн. Вручення сертифікату відбудеться 30 вересня о 10:30 у Центральній бібліотеці за адресою: вул. Гоголя, 66.

Нагадаємо, Запоріжжя - перше місто в Україні, де з 2019 року активно впроваджується масштабна реформа бібліотечної системи. Завдяки цьому міські читальні змінились до невпізнаваності. Після реконструкції відкрито оновлені бібліотеки у Вознесенівському, Олександрівському, Комунарському, Заводському районах міста. Вони перетворились на сучасні мультимедійні простори, платформи для громадських ініціатив, літературних подій, презентацій, фотовиставок.

Також було суттєво оновлено книжковий фонд. За останні 5 років придбано понад 36 тисяч примірників книг на загальну суму 6,5 млн грн. Також цього року вперше придбано інклюзивну літературу - книги великим кеглем та шрифтом Брайля для слабозорих людей. Відвідувачам також доступна низка сучасних сервісів типу єдиного електронного квитка та онлайн-системи пошуку «E-книга», які роблять читання зручним та доступним для кожного.