Депутати збільшили фінансування програми «Діти Запоріжжя» на 2019-2021 роки

29.09.2021 17:00

У ході восьмої сесії Запорізької міської ради депутати ухвалили зміни до програми «Діти Запоріжжя» на 2019-2021 роки. Для створення сприятливих умов та середовища для виховання, навчання, розвитку дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в дитячих будинках сімейного типу, а також для підтримки сімейних форм виховання, з бюджету міста виділили кошти для придбання автотранспорту.

У місті продовжується реалізація програми «Діти Запоріжжя» на 2019-2021 роки. Вона фінансується з міського бюджету та передбачає низку заходів для підтримки дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. В рамках програми вони систематично отримують матеріальну допомогу, а також рюкзаки та канцелярське приладдя на початку навчального року, солодкі подарунки до Дня Святого Миколая, новорічних свят та інше.

Наразі матеріальної допомоги потребує будинок сімейного типу Олександра та Надії Дмитрієвих. Вони виховують 10 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, серед яких чотири дитини з інвалідністю. Родина проживає в Запоріжжі в селищі Тепличне. Для повноцінного розвитку дітей та можливості відвідувати позашкільні навчальні заклади, більшість з яких розташовані в центрі міста, а також для проходження медичних обстежень та лікування дітей з інвалідністю, родині потрібен автомобіль.

Зважаючи на це, депутати міської ради узгодили зміни до програми «Діти Запоріжжя» на 2019-2021 роки та збільшили її фінансування на 1 мільйон 191 тис. гривень.