У Запоріжжі планують створити новий автобусний маршрут

28.09.2021 13:10

На автобусному маршруті №85 працюватиме тимчасовий перевізник. Виконавчий комітет міської ради доручив управлінню з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради розірвати договір на обслуговування цього маршруту та провести новий конкурс. Поки конкурс не відбудеться маршрут з 1 жовтня по 31 грудня обслуговуватиме тимчасовий перевізник.

Нагадаємо, саме на маршруті №85 10 вересня водій автобусу на зупинці «Лікарня» завдав пенсіонеру тілесних ушкоджень та відмовив йому при цьому у пільговому проїзді. За дорученням міського голови Володимира Буряка управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради провело перевірку цієї ситуації. На підприємстві ТОВ «Правекстар», яке обслуговувало цей маршрут, перевірили дотримання умов договорів надання послуг з перевезення пасажирів. Про результати перевірки та виявленні порушення доповіли Володимиру Буряку, який поставив завдання вжити стосовно порушників передбаченихзаконодавством та укладеним договором на перевезення заходів.

У результаті підприємство оштрафували на 10 тисяч гривень. Це максимальний розмір штрафу за порушення згідно з договором на здійснення перевезень. Керівник автотранспортного підприємства також повідомив, що трудові відносини з водієм-порушником розірвані.

За результатами перевірок прийняте рішення, що договір на обслуговування маршруту №85 зі вказаним автотранспортним підприємством буде розірвано. Однак для цього було необхідно пройти всі передбачені законодавством процедури. Зокрема прийняти рішення виконавчого комітету, що було зроблено сьогодні.

Зазначимо, виконавчий комітет міської ради також підтримав оголошення конкурсу на ще 3 маршрутах, де відповідні договори діють до 31 грудня. Це маршрути №№22, 42, 89.

За пропозицією перевізників розірвано договори на обслуговування маршрутів №13 «Майдан Університетський – Запоріжжя Ліве» та №90 «БК «ЗАлК» - вул. Сєдова». Найближчі три місяці, згідно з діючим законодавством, вказані перевізники зобов’язані продовжувати обслуговування цих маршрутів. За цей час управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку міської ради має провести новий конкурс на ці маршрути.

Також прийняте рішення про проведення пасажирообстеження на новому автобусному маршруті №64 «Бородінський ринок – Набережна магістраль». Деякий час тут працюватиме тимчасовий маршрут, який створено у відповідь на звернення запоріжців. За результатами пасажирообстеження буде прийматися рішення щодо організації постійного маршруту, якщо його необхідність буде підтверджена.