На розвиток інфраструктури Запоріжжя додатково передбачено понад 65 мільйонів гривень

29.09.2021 17:10

Сьогодні під час сесії Запорізької міської ради депутати розглянули і ухвалили зміни до діючої Програми розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою міста Запоріжжя на 2020-2022 роки.

Програма розвитку інфраструктури Запоріжжя покликана забезпечити комплексний благоустрій території міста та розвиток інфраструктури у сфері шляхового, мостового та зеленого господарства, безпеки дорожнього руху та розвитку зовнішнього освітлення територій міста, забезпечення санітарного очищення територій тощо.

Депутати розглянули проєкт рішення Запорізької міської ради «Про внесення змін до Програми розвитку інфраструктури та комплексного благоустрою міста Запоріжжя на 2020-2022 роки» і проголосували за додатково передбачене фінансування Програми у розмірі 65,063 млн грн. (з урахуванням зменшення видатків по деяким напрямкам).

Отже, загалом збільшуються видатки за цією Програмою по таких напрямках:

  • виготовлення проєктно-кошторисної документації та будівельно-монтажні роботи на фонтані (пл. Маяковського) з посиленням підпірної балки під фонтаном – близько 483 тис. грн;
  • завершення робіт з реконструкції пішохідної частини проспекту Маяковського - 820 тис. грн;
  • розробка схеми організації дорожнього руху по вулицях І-ІІІ ступеня пріоритетності міста Запоріжжя, включаючи перехрестя - 1 млн 970 тис. грн;
  • відновлення руху транспорту по вул. Шевченка (від вул. 8 Березня до вул. Солідарності) і вул. Солідарності (від вул. Шевченка до вул. Калібрової) та завершення робіт з улаштування зливової каналізації, асфальтобетонного покриття дороги, тротуару, освітлення однієї сторони дороги - додатково передбачається фінансування у розмірі 65 млн 493 тис. грн.

У планах міської влади на цей рік – відновлення повноцінної роботи трамвайного маршруту № 12, який з’єднає Шевченківський та Заводський райони між собою та далі з центром міста. Торік вже було виконано реконструкцію від вул. 8 Березня до розворотного кільця по вул. Шевченка. Наступний крок – відновлення трамвайного руху на ділянках вулиць Шевченка, Солідарності та Калібрової.

Це комплексниийпроєкт, яким заплановано не тільки заміну трамвайної колії, а й благоустрій, ремонт доріг і тротуарів, зупинкових комплексів.