У Запоріжжі нагородили переможців Громадського бюджету

12.10.2021 19:35

З 2016 року у Запоріжжі започатковано програму Громадський бюджет. На її фінансування в останні роки щорічно з бюджету міста виділяється 10 мільйонів гривень. Запоріжці самі можуть запропонувати та обрати проєкти, які будуть реалізовані за кошти Громадського бюджету. Сьогодні у ПК «Орбіта» підбили підсумки цьогорічного голосування за проєкти Громадського бюджету.

Цього року у Запоріжжі чергового разу відбулось голосування за проєкти Громадського бюджету. Запоріжці самі голосуванням визначили проєкти, які у наступному році будуть реалізовані за рахунок коштів бюджету міста. У ПК «Орбіта» відбулось нагородження 19 проєктів-переможців. Також нагородили переможців Громадського бюджету-2020. Його 22 проєкти вже реалізовані у цьому році. Переможців проєкту Громадський бюджет 2020 та 2021 років привітав заступник міського голови Анатолій Васюк.

- Сьогодні відзначаємо переможців Громадського бюджету 2020 та 2021 років. Ця програма у Запоріжжі працює вже кілька років. За цей період було реалізовано 117 проєктів. Завдяки Громадському бюджету запоріжці мають можливість реалізовувати свої проєкти. Були різні думки з приводу цієї програми. Однак, на мою думку та згідно з позицією влади міста, це справжній приклад співпраці, діалогу між міською владою та містянами, - сказав Анатолій Васюк.

Проєкти були представлені у трьох номінаціях. Загальноміські проєкти (великі), які стосуються життєдіяльності всієї громади міста. На їх фінансування передбачено 50% від загальної суми коштів Громадського бюджету. Проєкти, які пов’язані з комунальними закладами, установами та некомерційними підприємствами міського підпорядкування (малі) – 30% від загальної суми Громадського бюджету. Проєкти, пов’язані з житловим сектором (малі) – 20% від загальної суми Громадського бюджету.

У результаті у першій номінації нагородили 5 проєктів-переможців. Серед них проєкт Ганни Легуцької - «Дорога до школи: граю, відчуваю, пізнаю»; Віталія Лізвінського – «Стежина дитячих мрій. Крокуй цікаво та безпечно!»; Моніки Татевосян – облаштування та створення простору для відпочинку за шостим корпусом ЗНУ та інші.

У другій – 8 переможців. Серед них проєкти Світлани Зайцевої – реконструкція подвір’я ЗОШ №88; Ірини Патрушевої – облаштування вуличної тренажерної зали Запорізького колегіуму «Елінт»; Юлії Остапенко – майданчик «Країна дорожніх знаків».

У третій – 6. Серед них проєкти Вікторії Павлюк – реконструкція дитячого майданчика; Валентини Пінчук – створення ігрового майданчика; Оксани Гаркуші – облаштування безпечної дороги між гімназією №93 та будинком по вул. Полякова, 13а та інші.

Нагадаємо, на впровадження проєктів першої номінації з бюджету міста виділяється до мільйона гривень на кожен. Другої та третьої – до 400 тисяч гривень на кожен.