Водіїв та пасажирів громадського транспорту закликають дотримуватися карантинних обмежень

13.10.2021 14:30

За інформацією управління транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міськради, в обласному центрі вживають протиепідемічних заходів для безпеки громадян та мінімізації ризику поширення коронавірусної хвороби.

У зв’язку з погіршенням епідемічної ситуації в місті та підвищенням рівня захворюваності населення на Covid-19 перевезення пасажирів міським громадським транспортом на цей період здійснюється за умови виконання протиепідемічних обмежень, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 09.12.2020 № 1236, а саме - за умови перевезення пасажирів автомобільним транспортом, зокрема на міських автобусних маршрутах та в електричному транспорті (трамвай, тролейбус) в кількості місць для сидіння.

Відповідно до зазначеної постанови перевізник несе відповідальність за забезпечення водіїв засобами індивідуального захисту, зокрема респіраторами або захисними масками, та здійснює контроль за використанням пасажирами під час перевезення засобів індивідуального захисту, зокрема респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно.

У разі погіршення епідемічної ситуації у місті можливе посилення та введення додаткових обмежувальних заходів, що призведе до певних незручностей для мешканців міста.

Управління з питань транспортного забезпечення та зв’язку Запорізької міської ради звертається до мешканців міста з проханням бути відповідальними щодо виконання протиепідемічних обмежень, використовувати засоби індивідуального захисту під час користування транспортними послугами та вжити заходів щодо здійснення вакцинації проти захворювання респіраторною хворобою COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

У разі виявлення порушень протиепідемічних обмежень з боку водіїв транспортних засобів слід звертатися до Управління патрульної поліції в Запорізькій області за телефоном 102 або (0612) 33-01-28 для вжиття заходів відповідно до повноважень.