Роз’яснення рішення виконкому Запорізької міської ради щодо тарифів на опалення та гарячу воду

13.10.2021 18:55

Як відомо, 11 жовтня на сайті міської ради Запоріжжя було опубліковане рішення міськвиконкому щодо тарифів на опалення та гарячу воду.

Тарифи, які згідно чинного законодавства мали бути встановлені ще до початку опалювального сезону, були розраховані згідно трирічного договору між НАК «Нафтогаз України» та концерном «Міські теплові мережі». В них закладено актуальну ціну на природний газ для населення, рівень заробітної плати та рівень вартості енергоносіїв.

30 вересня між НАК «Нафтогаз України», центральною владою та Асоціацією міст України було підписано важливий Меморандум про взаєморозуміння щодо врегулювання проблемних питань у сфері централізованого постачання теплової енергії та постачання гарячої води в опалювальному періоді.

Завдяки цьому Меморандуму тарифи залишаться на попередньому рівні!

Відповідний проєкт рішення сьогодні вже розробляється виконавчим комітетом Запорізької міської ради. Саме він і встановить такий рівень тарифів, який був затверджений у минулому опалювальному сезоні. Кожен мешканець міста буде сплачувати за тепло і гарячу воду як і торік. Акцентуємо на цьому увагу!

Оприлюднення проєкту рішення відбудеться вже наступного тижня.