У Запоріжжі на залізничному вокзалі «Запоріжжя -1» відкрився третій Туристичний інформаційний центр

14.10.2021 18:25

Тепер разом з Туристичним інформаційним центром в міжнародному аеропорту «Запоріжжя» та головним ТІЦ у самому серці міста (проспект Соборний, 151) вони об’єднані у спільну мережу, яка забезпечує інформаційний супровід туристів та гостей міста.

Відкриваючи новий ТІЦ на залізничному вокзалі, заступник Запорізького міського голови Анатолій Васюк привітав усіх зі святами і наголосив на символізмі сьогоднішньої події.

- У День міста ми робимо подарунок і запоріжцям, і нашим гостям – тим, хто приїжджає до Запоріжжя і хоче ближче познайомитися з ним або з комфортом провести час. Новий ТІЦ – це приклад того, як швидко і креативно розвивається туристична інфраструктура Запоріжжя, орієнтуючись на цифрові запити сучасності. Майже всі зараз мають смартфони, і тепер кожен охочий може у декілька кліків знайти всю необхідну інформацію про локації нашого міста. Бажаю новому туристичному інформаційному центру розвитку і вдячних клієнтів. І відкрию секрет – уже почалась робота над четвертим центром, - відзначив Анатолій Васюк.

Начальниця управління туризму департаменту культури і туризму Запорізької міської ради Катерина Сімонова розповіла, що мріяла про туристичний центр на центральному залізничному вокзалі ще з того часу, коли тільки почав будуватися термінал аеропорту. Як відомо, другий ТІЦ відкрився саме там минулого року.

- Ми пройшли всі етапи перемовин і узгоджень з "Укрзалізницею" і відкриваємо сьогодні на вокзалі куточок туристичного сервісу, щоб люди почувалися у Запоріжжі як у європейському місті. У цьому нам допомогли Державне агентство з розвитку туризму і об’єднання представників туристичної трансформації України Visit Ukraine. Два тижні тому подібний ТІЦ відкрився на київському Центральному залізничному вокзалі. А сьогодні – в Запоріжжі, тобто таких в Україні поки що два, - сказала Катерина Сімонова.

Керівник об’єднання Visit Ukraine Антон Тараненко спеціально приїхав до Запоріжжя на відкриття центру.

- Дуже радий бачити, як Запоріжжя максимально швидко адаптується до сьогодення, як миттєво розвиває цифровий формат у туристичній сфері. Вітаю чудову команду запорізьких фахівців з новим якісним туристичним продуктом, - відзначив Антон Тараненко.

Нагадаємо, головний ТІЦ у центрі міста на проспекті Соборному,151 відповідає міжнародним стандартам і єдиний в Україні, який тричі отримав міжнародний сертифікат якості системи менеджменту National Tourism Organization of Ukraine. У 2020 році розпочав роботу Туристичний інформаційний центр у Міжнародному аеропорту «Запоріжжя».

У новому ТІЦ на вокзалі «Запоріжжя -1» запланований цілодобовий режим роботи. Впродовж місяця його діяльність буде відрегульована. Спеціалісти нового ТІЦу володіють трьома мовами і можуть дати вичерпну інформацію про туристичні пам’ятки і маршрути, актуальні події, транспортне сполучення, готелі та ресторани Запоріжжя тощо. Також серед його послуг:

  • підбір та продаж унікальних туристичних продуктів Запоріжжя та індивідуальних турів;
  • проведення екскурсій містом;
  • бронювання готелів, авто, залізничних та авіаквитків;
  • продаж квитків на культурні події міста;
  • продаж сувенірної та поліграфічної продукції, гідів і карт.

А ще Катерина Сімонова презентувала туристичний Телеграм-бот ТІЦ Запоріжжя, який стане зручним діджитал-провідником. Завдяки швидкій навігації та корисним підказкам туристи та мешканці міста зможуть знайти необхідну інформацію щодо туристичних локацій, архітектурних пам’яток, активного відпочинку. Обрати та забронювати кращі тури або зарезервувати місце на найближчу екскурсію можна буде лише у декілька кліків та у будь-який час.

Скористатись чат-ботом можна через додаток Telegram або зісканувавши спеціальний QR-код, наліпка з яким є та стійці в ТІЦ.

Крім того, на території залізничного вокзалу встановлений сенсорний інформаційний кіоск, який працює від дотику, як тачскрін. Тепер на великому екрані можна переглянути всю актуальну туристичну інформацію. Буде цікаво не лише гостям міста. З цими цифровими новинками запоріжці також відкриють для себе багато нового про здавалося б знайоме місто.