У Запоріжжі привітали перших малюків, які народилися на День міста

18.10.2021 13:35

Протягом 20 років в Запоріжжі існує традиція - вітати батьків новонароджених, які з'явилися на світ у день народження міста - 14 жовтня. Нинішній рік не став винятком. Цього разу першою народилася дівчинка в пологовому будинку №3 і хлопчик в обласному перинатальному центрі. Сьогодні представники міської влади приїхали до молодих батьків, щоб вручити їм корисні подарунки.

Нова мешканка Запоріжжя з'явилася на світ в пологовому будинку №3 Шевченківського району. Вага немовляти - 3760 г, зріст - 54 см. Батьки назвали дівчинку Ксенія, що означає «гостинна». За їх словами, привітання міської влади сьогодні - приємний сюрприз. Родині подарували ліжечко з усім необхідним.

А в Запорізькому обласному перинатальному центрі на світ першим з'явився хлопчик. Малюка вагою 3900 г та зростом 55 см батьки назвали Даніїлом.

За словами міської влади, традицію будуть підтримувати і надалі.

- Ці діти народилися в особливий час. Мало того, що це День міста, так це ще й велике свято Покрови, а також День захисника та захисниці України. Тому ми просто не могли залишити їх без уваги. Хочеться привітати батьків і в цілому всю громадськість з тим, що у нас в Запоріжжі продовжують народжуватися діти. Ми цьому дуже раді, адже за ними майбутнє нашого міста і країни, - зазначив заступник міського голови Запоріжжя Геннадій Наумов.

Всього за 14 жовтня в Запоріжжі народилося 13 дітей: 6 хлопчиків та 7 дівчаток.