Дотримання карантинних вимог у Запоріжжі перевірятимуть правоохоронці та спеціальні мобільні групи

18.10.2021 13:30

З 18 жовтня Запоріжжя перебуває у «червоній» епідемічній зоні. У місті впроваджено додаткові карантинні обмеження. Епідемічну ситуацію у місті, у медичних закладах, проведення перевірок дотримання карантинних обмежень в умовах «червоної» зони обговорили сьогодні у міськвиконкомі на нараді, яка пройшла під головуванням секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва.

У ній взяли участь заступники міського голови, керівники профільних міських служб, представники Національної та Патрульної поліції, Держпродспоживслужби, управління «Укртрансбезпеки».

- Запоріжжю не вдалося оминути «червону» зону. Сьогодні ми маємо обговорити найбільш актуальні питання, які стосуються ситуації у місті. Зокрема щодо завантаженості медичних закладів, роботи громадського транспорту, перевірок дотримання карантинних вимог, - сказав Анатолій Куртєв.

Заступник міського голови Геннадій Наумов повідомив, що завантаженість лікарень у Запоріжжі залишається на високому рівні. Це при тому, що останнім часом у місті розгорнули близько 500 додаткових ліжок для лікування коронавірусних хворих. Серед актуальних питань необхідність виділення коронавірусним лікарням додаткових коштів з бюджету Запоріжжя. Також зараз розглядаються питання розгортання додаткових Центрів масової вакцинації.

- Завдання вам, як профільному заступнику, взяти під особистий контроль та у найближчий час вирішити питання зі створенням Центру масової вакцинації у Хортицькому районі, відповідні варіанти опрацьовуються. Також прошу надати пропозиції щодо створення ще одного Центру масової вакцинації на правому березі, - зазначив Анатолій Куртєв.

Учасники наради також обговорили роботу мобільних груп, які перевірятимуть дотримання карантинних вимог у громадському транспорті та на зупинках, у місцях масового скупчення людей, у магазинах, торговельних центрах, на ринках і так далі. Їх робота буде активізована. У ній братимуть участь правоохоронці, представники органів місцевого самоврядування, Держпродспоживслужби, "Укртрансбезпеки".

- Сьогодні вранці особисто проїхав та перевірив, як дотримуються карантинних вимог у громадському транспорті. Пересвідчився, що їх не виконують. Це стосується як пасажирів, так і водіїв. Необхідно посилити контроль, і це стосується не лише громадського транспорту. Кожен повинен зрозуміти, що, порушуючи вимоги карантину, він не лише ризикує власним здоров’ям, але і може бути притягнутий за це до відповідальності, - заявив Анатолій Куртєв.

Секретар міської ради наголосив, що департамент правового забезпечення міської ради, правоохоронці, районні адміністрації, профільні міські служби мають у найкоротші терміни впровадити чіткий алгоритм діяльності мобільних груп, графік їх роботи.