У Запоріжжі розпочнуть працювати ще три Центри масової вакцинації

18.10.2021 18:50

Початок роботи нових Центрів масової вакцинації. Робота медичних закладів в умовах збільшення кількості коронавірусних хворих. Допомога, яку може надати місто коронавірусним лікарням. Ці та інші питання обговорили на нараді, яку скликав сьогодні секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

У Запоріжжі продовжує зростати кількість хворих коронавірусом. Лікарні заповнені хворими. Епідемічна ситуація погіршується. Місто з 18 жовтня перебуває у «червоній» зоні. Для обговорення шляхів вирішення існуючих проблемних питань секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв скликав на нараду медичних працівників. Серед запрошених представники департаменту охорони здоров’я міської ради, керівники ковідних лікарень, закладів первинної медицини.

- Запорізькі медики дійсно самовіддано працюють. У тому числі й понаднормово. Хочу подякувати вам за вашу роботу. Хочу вкотре запевнити, що міська влада і далі підтримуватиме медицину. У тому числі й у питаннях забезпечення повноцінної оплати праці медичних працівників, адже подібна праця має достойно оплачуватися, - сказав Анатолій Куртєв.

Секретар Запорізької міської ради повідомив, що з бюджету міста будуть виділені додаткові кошти на допомогу медичним закладам. Зараз розглядаються варіанти вирішення цього питання. Також опрацьовуються питання залучення додаткових медиків до роботи у коронавірусних лікарнях.

На нараді розглянули питання відкриття нових Центрів масової вакцинації. Загалом їх має бути ще три. Всі почнуть роботу вже завтра і працюватимуть без вихідних.

У Дніпровському районі – праворуч від магазину «ТОРРО» у медцентрі "Лікарська косметика" (за ТЦ "Континент") (вул. Товариська, 39). Він працюватиме з 9:00 до 16:00.

У Хортицькому районі – у ТЦ «Амстор» (пр. Інженера Преображенського, 13). Завтра він працюватиме з 10:00 до 16:00, в інші дні з 9:00 до 16:00.

У Комунарському районі – у ТЦ «Космос Сіті» (вул. Космічна, 119, 2 поверх). З 9:00 до 17:00.

За словами медиків, Центри припиняють робити щеплення за півгодини до офіційного завершення роботи. Це необхідно для того, щоб залишився час для контролю за станом здоров’я останніх з вакцинованих цього дня.

- Хочу звернутися до запоріжців. В умовах епідемії медики працюють з підвищеним навантаженням. Однак кількість хворих продовжує зростати. Дотримуйтесь карантинних вимог. Вакцинуйтеся. Сьогодні саме вакцинація може допомогти стримати зростання захворюваності. Зробивши щеплення, ви збережете не лише своє здоров’я, але й здоров’я своїх рідних, близьких, - заявив Анатолій Куртєв.