Запорізькі патрульні влаштували перевірку громадського транспорту

19.10.2021 11:40

Відучора в Запоріжжі встановлено «червоний» рівень епідемічної небезпеки. У зв'язку з цим почала діяти низка обмежень. Виконання протиепідемічних вимог перевіряють мобільні групи, в тому числі й працівники Патрульної поліції.

Сьогодні запорізькі патрульні перевіряли громадський транспорт - як пасажири та водії дотримуються маскового режиму та скільки осіб у салоні. Такі перевірки проходять у кожному районі міста. Вранці патрульні вже встигли попрацювати у Вознесенівському та Заводському районах. На порушників складають протоколи.

- Якщо ми фіксуємо у транспорті пасажира без захисної маски, то ч. 44 п 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення за таке порушення передбачено штраф у розмірі від 170 до 255 гривень. На місці інспектор виносить постанову, і порушник або оскаржує її, або сплачує штраф. Якщо інспектори виявляють у салоні громадського транспорту більшу кількість людей, ніж є сидячих місць, то ч. 1 ст. 44 п 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення передбачає за це штраф від 17 тисяч гривень, - розповіла старша інспекторка пресслужби УПП Запорізької області Катерина Шевченко.