Стало відомо, коли в Запоріжжі стартує опалювальний сезон

21.10.2021 12:56

З 25 жовтня в Запоріжжі розпочнуть підключати до опалення дитячі садочки та лікарні. Це буде зроблено у тих районах, де існує така технічна можливість. Опалювальний сезон для житлових будинків стартує з 3 листопада. Саме тоді їх розпочнуть підключати до опалення. Про це повідомив у ході пресконференції генеральний директор концерну «Міські теплові мережі» Олександр Грек.

Запоріжжя готове до старту опалювального сезону. Підготовлені 62 котельні, 52 центральних теплових пункти, замінено близько 22 кілометрів теплових мереж. Концерн «Міські теплові мережі» також уклав трирічний контракт на постачання природного газу на умовах пільгових цін для населення - 7420 гривень за тисячу кубічних метрів. Про це повідомив генеральний директор концерну «МТМ» Олександр Грек.

На сьогодні по 98% будинків підписані акти готовності до опалювального сезону. В той же час, 414 будинків ОСББ та ЖБК ще не подали вказані документи. В результаті в цих будинках запуск опалення під питанням. Без підписання згаданого документу концерн просто не зможе подати тепло на ці будинки. Генеральний директор концерну «МТМ» закликав керівників ОСББ та ЖБК надати акти готовності для перевірки та підписання.

За словами Олександра Грека, затверджена вартість природного газу дозволяє використовувати тариф для населення на рівні 2200 гривень за гігакалорію. Однак згідно з підписаним на загальнодержавному рівні Меморандуму, який було розроблено за ініціативи Президента України Володимира Зеленського, у цьому опалювальному сезоні застосовуватиметься тариф затверджений минулого року. Мешканці не платитимуть більше згаданого тарифу. Різницю концерну «МТМ» компенсує місцевий бюджет.

Окремо генеральний директор концерну «МТМ» зупинився на строках початку опалювального сезону у Запоріжжі.

- З 25 жовтня розпочнемо підключати до опалення дитячі садочки, лікарні у Вознесенівському, Комунарському, Олександрівському, Шевченківському районах. Це стосуватиметься тих мікрорайонів, де існує двотрубна система опалення. Загальний опалювальний сезон у Запоріжжі стартує з 3 листопада. Також з 3 листопада розпочнеться підключення до опалення житлових будинків, - сказав Олександр Грек.

Контакт-центр «15-80» розпочне приймати скарги на проблеми з опаленням з 9 листопада. У концерні також нагадали, що в силу вступають нові договори на постачання теплової енергії та гарячої води. Вони передбачають абонентську плату, за рахунок якої концерн зможе обслуговувати та замінювати загальнобудинкові прилади обліку й так далі. Її платять протягом року. Вона складатиме щомісячно 28,02 гривні за договорами з постачання теплової енергії та 27,63 гривні - гарячої води.