У Шевченківському районі Запоріжжя перевіряють супермаркети та магазини

22.10.2021 13:25

У Запоріжжі спеціальні мобільні групи продовжують проводити перевірки дотримання підприємцями протиепідемічних заходів, пов’язаних з короновірусною інфекцією. Вони проходять щодня у всіх районах міста. До складу мобільних груп входять правоохоронці, представники районних адміністрацій, Держпродспоживслужби та "Укртрансбезпеки". Вони проводять роз'яснювальну роботу з підприємцями щодо дотримання протиепідемічних вимог. У разі виявлення порушень виносять постанови та складають протоколи.

Сьогодні в Шевченківському районі Запоріжжя карантинний рейд розпочався з торговельного центру «Амстор» по вулиці Чарівній. Мобільна група перевірила, як дотримуються протиепідемічних вимог у супермаркеті «Сільпо».

- За результатами перевірки встановлено, що адміністрація та працівники дотримуються протиепідемічних вимог. Здійснюється температурний скринінг, підприємство в достатній кількості забезпечене антисептиками, деззасобами, засобами індивідуального захисту, охороні доручено контролювати масковий режим у приміщенні тощо. Порушень протиепідемічних вимог не виявлено, - розповів начальник відділу безпеки середовища життєдіяльності управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Запорізькій області Олег Колеров.

Перевіряючі зазначають, що мета рейду – попередити підприємців та сприяти недопущенню поширення коронавірусної інфекції. Протоколи вони складають тільки в тих випадках, коли порушники категорично відмовляються дотримуватися протиепідемічних заходів.

З початку цього тижня в Шевченківському районі вже перевірили близько 100 суб'єктів господарювання. Більшість підприємців дотримується всіх встановлених протиепідемічних вимог. Але були складені й перші протоколи. Карантинні рейди продовжуватимуться й надалі.