Ще одна запорізька лікарня розпочала приймати хворих на коронавірус

27.10.2021 13:25

Міська лікарня екстреної та швидкої медичної допомоги розпочала приймати коронавірусних хворих. У ній вже розгорнули 50 ліжок для лікування пацієнтів цієї категорії. Протягом тижня розгорнуть ще 50. Про це сьогодні повідомив секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

У Запоріжжі до останнього часу хворих на коронавірус приймали сім медичних закладів. Серед них лікарні №1, №2, №6, №7, №9, дитяча лікарня №5, пологовий будинок №4. У цих медичних закладах збільшували чисельність ліжок, однак кількість хворих продовжує зростати. У цій ситуації міська влада прийняла рішення перепрофілювати частину Міської лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги для лікування хворих на коронавірус. Ситуацію прокоментував секретар міської ради Анатолій Куртєв, який провів сьогодні у лікарні виїзну нараду.

- Сьогодні ми розгорнули 50 ліжок для лікування коронавірусних хворих у Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги. Всі ці місця забезпечені киснем. Разом з тим на цьому тижні плануємо розгорнути тут ще 50 додаткових ліжок. Загалом їх стане у цій лікарні 100, - сказав Анатолій Куртєв.

Коронавірусні ліжка у лікарні розгорнули у хірургічному корпусі. Перші 50 місць забезпечені киснем за рахунок централізованої системи або кисневих концентраторів. Наступні 50 ліжок також мають бути забезпечені киснем.

Секретар міської ради нагадав, що 50 додаткових ліжок також розгорнули у міській лікарні №9. У той же час ситуація залишається важкою.

- Ми розгортаємо додаткові ліжка, однак це не означає, що ми розвантажуємо інші коронавірусні лікарні. Кількість хворих продовжує зростати. У цій ситуації єдиний вихід вакцинуватися. Лише це дозволить зупинити епідемію. Хочу ще раз закликати запоріжців робити щеплення, - заявив Анатолій Куртєв.

Зазначимо, на цей період частину навантаження з проведення хірургічних операцій візьмуть на себе інші медичні заклади міста.