У 9-й лікарні Запоріжжя завершується створення сучасного приймального відділення

04.11.2021 15:07

Реконструкція приймально-діагностичного відділення в міській лікарні №9 вийшла на фінішну пряму. Повністю завершити її планують за місяць. Ремонтні роботи проводяться з квітня минулого року в рамках президентської програми «Велике будівництво» та охоплюють площу близько 2 тисяч кв. м

На сьогоднішній день реконструкцію завершено майже на 95%. У відділені залишилося доробити дрібні ремонтні роботи та оснастити його необхідним обладнанням. Сьогодні секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв разом із головою Запорізької ОДА Олександром Старухом відвідали 9-ту міську лікарню та проконтролювали роботи.

- Тут буде абсолютно все. Це і травмпункт, і огляди уролога, гінеколога, окуліста, лора. Є операційна. Пацієнти, потрапляючи сюди, проходитимуть діагностику. У відділенні є своя лабораторія, буде УЗД-кабінет, МРТ, ангіограф, - розповів директор КНП «Міська лікарня №9» Кирило Нерянов.

У 9-й лікарні приймають пацієнтів зі всього міста. Через поширення коронавірусної хвороби в медзакладі розширили ліжковий фонд для хворих цієї категорії, але при цьому там надають допомогу пацієнтам з іншими захворюваннями. Якщо раніше через приймальне відділення лікарні проходило близько 100 пацієнтів, то після реконструкції їх кількість збільшиться мінімум у два рази.

- Відділення стане сучасним потужним центром. Потрібно ще буде придбати сучасне обладнання. Запорізька міська влада готова це робити. Після чого відділення запрацює на повну потужність, а медики зможуть надавати ще більш кваліфіковану медичну допомогу мешканцям Запоріжжя. Я хочу подякувати медичному персоналу лікарні. Вони працюють з дуже великим навантаженням, одночасно рятуючи хворих на коронавірус, вони надають допомогу запоріжцям з іншими захворюваннями. Ми будемо підтримувати медиків та створювати сучасний медичний простір у Запоріжжі, - підкреслив Анатолій Куртєв.

Голова Запорізької ОДА відзначив співпрацю між керівництвом лікарні та міською владою. Він наголосив, що саме такий підхід у роботі допоможе збільшити спроможність медичної системи Запоріжжя та області.