У Запоріжжі працюють над відкриттям нових Центрів, пунктів вакцинації та продовжують притягати до відповідальності порушників карантинних правил

08.11.2021 16:00

Продовження перевірок дотримання карантинних правил у громадському транспорті, магазинах, на ринках і так далі. Робота Центрів масової вакцинації та пунктів вакцинації. Ситуація у ковідних лікарнях міста. Ці та інші питання обговорили на нараді, яку провів сьогодні секретар міської ради Анатолій Куртєв.

У Запоріжжі продовжуються активні перевірки громадського транспорту, об’єктів торгівлі та послуг. У роботі задіяні районні мобільні групи, співробітники Патрульної та Національної поліції, «Укртрансбезпеки», «Держпродспоживслужби». Про результати цієї роботи сьогодні доповідали на нараді, яку провів у міськвиконкомі секретар міської ради Анатолій Куртєв.

За інформацією керівника Патрульної поліції Запорізької області Світлани Михайловської, з 18 жовтня активізовано перевірки громадського транспорту щодо дотримання карантинних вимог. За цей період представники Патрульної поліції винесли 574 постанови та склали 59 адміністративних протоколів щодо виявлених порушників. Також поліцейські почали складати протоколи по відношенню до тих, хто користується громадським транспортом без ковід-сертифікатів.

- Щодо перевірки ковід-сертифікатів у громадському транспорту, то поки переважно проводимо роз`яснювальну роботу, - зазначила Світлана Михайловська.

- Досить ефективно працюєте. Жодних зауважень до вашої роботи по цьому напрямку немає, - сказав Анатолій Куртєв.

Представники Національної поліції також за згаданий період склали понад двісті адміністративних протоколів на порушників карантинних вимог. Активно працюють і спеціалісти управлінь «Укртрансбезпеки», «Держпродспоживслужби».

- Всі мають розуміти, що наше головне завдання не штрафувати. Робота спрямована на усунення порушень, попередження запоріжців про необхідність дотримуватись карантинних обмежень, - заявив Анатолій Куртєв.

Окремо на нараді обговорили ситуацію у міських ковідних лікарнях. Наразі у медичних закладах розгорнуто 2020 ліжок для лікування ковідних хворих. На ранок було зайнято 1394 ліжка. За останній час кількість ліжок знову збільшена. Продовжується вирішення питань щодо забезпечення цих додаткових місць належною кількістю медичного персоналу та обладнання.

Розглянули і ситуацію з вакцинацією. На сьогодні вже вакциновано 94,5% працівників дитячих садків, 95,7% - шкіл. Також вакциновано 95% медичних працівників ковідних лікарень. 

Досить високий рівень вакцинації в інших гуманітарних галузях міста. Близько 76% працівників культури, 82% - управлінь соціального захисту і так далі. Робота з вакцинації продовжується. Зокрема залучаються мобільні бригади для вакцинації водіїв громадського транспорту. Працюють і над щепленнями працівників ринків.

- Завдання приділити особливу увагу вакцинації водіїв громадського транспорту. За необхідності активніше залучати мобільні бригади, - наголосив Анатолій Куртєв.

На нараді також повідомлено, що пункти щеплень планується розгорнути у двох храмах. Передбачається, що вони працюватимуть по неділях. У Свято-Покровському соборі (пр. Соборний, 37) з 8:00 до 13:00, у Соборі Святої Трійці (вул. Культурна, 101а) у Космічному мікрорайоні з 9:00 до 16:00.

Також Анатолій Куртєв доручив опрацювати відкриття нового Центру масової вакцинації у Шевченківському районі. Він може запрацювати вже на цьому тижні в одному з торговельних центрів.

- Необхідно детально розглянути запропонований варіант. Приміщення має бути придатним для такого Центру. Необхідно організувати його ефективну роботу. У відповідності з усіма існуючими вимогами. Не повинно бути зайвих черг, - заявив Анатолій Куртєв.

Обговорили і ситуацію зі стартом опалювального сезону. Наголошувалось, що майже всі об’єкти соціальної сфери вже з теплом. Є лише кілька установ, де виникли проблемні питання. Житловий фонд також отримав тепло, хоча окремі будинки ще залишаються без опалення. Там усувають аварійні ситуації, які виникли. На цей час ситуація під контролем. Керуючі компанії перейшли до усунення проблем на окремих стояках опалення, які через потрапляння повітря до мереж не працюють. Контакт-центр почав приймати заявки мешканців щодо проблем з опаленням. Спеціалісти зазначають, що у порівнянні з минулим роком кількість таких заявок зменшилася, тобто опалювальний сезон стартував більш успішно.