Ще одна оновлена запорізька бібліотека вже приймає читачів

10.11.2021 16:59

У Шевченківському районі після реконструкції відкрилася дитяча бібліотека на проспекті Моторобудівників, 64. Завдяки успішній реалізації міської програми розвитку бібліотек, вона стала виглядати сучасно та відповідати загальній концепції. Сьогодні з робочим візитом бібліотеку відвідали секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв та заступник міського голови Анатолій Васюк.

У Запоріжжі запрацювала сьома оновлена бібліотека із сучасним інтер’єром. У бібліотеці створили ігрову зону для наймолодших відвідувачів, встановили столи-трансформери для спільної та індивідуальної роботи. Окремо оформили мобільну зону «бібліо-кафе» для підлітків або батьків малечі. В бібліотеці також є місце, де можна усамітнитися з улюбленою книгою, - «бібліосхованка». Зручне місцезнаходження бібліотеки дозволило перетворити її на креативний центр дитячого читання та раннього розвитку.

- Ми будемо продовжувати створювати сучасні бібліотеки. Під час вересневої сесії на їх реконструкцію ми виділили додаткові кошти. Наразі ремонт триває ще у п’яти бібліотеках. У трьох із них роботи мають завершити до кінця року. В міських читальнях не просто проводяться ремонти, їх перетворюють на справжні центри культурного спілкування та дозвілля, - сказав Анатолій Куртєв.

У цій бібліотеці обслуговують понад півтори тисячі юних читачів. Після її реконструкції кількість відвідувачів планують збільшити. Фонд бібліотеки нараховує майже 10 тисяч примірників книг. Крім того, в цьому закладі проводять різноманітні заходи та майстер-класи, вивчають іноземні мови, для наймолодших у вихідні навіть працює «бібліоняня». Комфортні умови створено і для співробітників бібліотеки.

- Незважаючи на складні умови, наше місто розвивається. Весь депутатський корпус націлений на створення таких сучасних культурних просторів, - підкреслив Анатолій Васюк.

У «червоній» зоні бібліотека працює в звичайному режимі з дотриманням усіх карантинних вимог. Всі співробітники цього закладу повністю вакциновані.

Секретар міської ради сьогодні також відвідав ще одну бібліотеку в Шевченківському районі – по вулиці Вороніна, 5. У цій читальні обслуговують близько двох тисяч читачів різних вікових категорій. Крім того, в бібліотеці є комп'ютери, якими можуть користуватися всі читачі, серед яких багато людей похилого віку.

- Цей заклад не потрапив до програми реконструкції міських бібліотек. Але я ініціював виділення коштів зі свого депутатського фонду на купівлю ноутбука для цієї читальні. Сподіваюся, що це дасть змогу проводити більше масових заходів чи організувати, наприклад, навчальний курс комп'ютерної грамотності для читачів старшого віку, - зазначив Анатолій Куртєв.

У Запоріжжі також систематично поповнюється книжковий фонд бібліотек сучасною літературою українських та зарубіжних авторів. За останні 5 років придбано понад 36 тисяч примірників книг на загальну суму 6,5 мільйонів гривень. Розпочато закупівлю літератури для інклюзивної категорії читачів. Цього року придбано 46 екземплярів книг зі шрифтом Брайля та 67 книг великим шрифтом для людей зі слабким зором, заплановано також придбання електронних та аудіокниг.