Запоріжжя може отримати ще одне місто-побратим

11.11.2021 09:04

Запоріжжя може почати тісно співпрацювати з одним із італійських міст. Саме з такою пропозицією звернулася до секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва діячка культури Катерина Царькова.

У Запорізькій міській раді відбулася зустріч Анатолія Куртєва та бандуристки, співачки Катерини Царькової. Катерина родом із Запоріжжя. Вже 13 років вона живе та займається творчістю в Італії. При Почесному консульстві України у Флоренції Катерина є почесним представником культури нашої країни. Вона намагається популяризувати українську культуру в Італії та зацікавлена саме в співпраці з Запоріжжям. Своїми ідеями вона поділилася з Анатолієм Куртєвим:

- В мене виникла ідея зробити Запоріжжя побратимом одного з італійських міст. Це допоможе покращити міжнародні зв’язки, розвинути туризм у Запоріжжі. Ми зможемо розвивати дипломатичні зв’язки, проєкти та активно співпрацювати. Це може бути обмін досвідом в сфері освіти, культури чи спорту. Ми можемо створити в місті центр сучасного мистецтва. Все це допоможе Запоріжжю стати більш привабливим для туристів.

Під час зустрічі було озвучено багато цікавих ідей, пов’язаних з Хортицею, козацтвом, промисловістю тощо.

- Ми готові співпрацювати. Я почув багато пропозицій. Міська влада готова реалізувати цікаві проєкти та зробити Запоріжжя більш сучасним та культурним, - зазначив Анатолій Куртєв.

Найближчимчасом Катерини Царькова повернеться до Італії та буде проводити переговори щодо співпраці з Запоріжжям.