У Запоріжжі триває створення відділення для термінового влаштування дітей

11.11.2021 17:00

У Запоріжжі продовжується реконструкція приміщень по пр. Інженера Преображенського, 3, де буде облаштовано відділення для термінового влаштування дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Сьогодні секретар міської ради Анатолій Куртєв провів на об’єкті виїзну нараду.

Раніше за цією адресою розташовувся дитячих садок. Згодом, частину будівлі перепрофілювали під квартири для дитячих будинків сімейного типу. Друга частина залишалась нежитловою. Зважаючи на потребу термінового влаштування дітей, які опинилися у складних життєвих обставинах (втратили батьків, зазнали насильства в родині тощо), було прийняте рішення створити на базі міського Центру соціальної підтримки дітей та сімей «Затишна домівка» окреме відділення, куди можна було б терміново влаштувати таких дітей.

Проєкт реконструкції приміщення було розроблено у 2020 році. Роботи розбили на три етапи. Цього року була виконана перша черга робіт. В будівлі провели демонтажні роботи – зняли стару покрівлю, вікна, двері, металеві сходи та поручні. Також підрядники майже повністю завершили монтаж нової покрівлі та водостічної системи, утеплення фасаду й цоколю, замінили двері та вікна.

- Я пишаюсь, що в нас є такий проєкт. Він сучасний, комфортний і відповідає назві – «Затишна домівка». Ми будемо продовжувати такі проєкти, і я впевнений, що вони знайдуть підтримку і серед депутатського корпусу. Спільними зусиллями ми вирішимо ці питання, - наголосив Анатолій Куртєв.

Другий етап рекоснтрукції, який планується розпочати наступного року, включатиме внутрішні роботи. Тут будуть харчоблок, медпункт, ігрова та навчальна кімнати, місце для відпочинку та для індивідуальних занять дітей з логопедом, кімнати для проживання дітей, спортивний зал. Встановлять тут і індивідуальний тепловий пункт, який також забезпечуватиме дитячі будинки сімейного типу. Для виконання робіт необхідно передбачити в міському бюджеті 15,4 мільйони гривень. Після реконструкції всередині будівлі відділення вже зможе приймати дітей.