У Запоріжжі презентували мобільний пункт вакцинації

19.11.2021 18:40

Вже з понеділка у Запоріжжі розпочне працювати мобільний пункт вакцинації. Його організовано на базі одного з великих автобусів КП «Запоріжелектротранс». Сьогодні відбулась презентація мобільного пункту вакцинації. У заході взяв участь секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

На сьогодні близько 40% містян вже зробили щеплення, хоча лише частина з них двома дозами. Однак процес масової вакцинації необхідно продовжувати. Це єдина можливість зупинити розповсюдження коронавірусної інфекції. Зрозуміло, що той хто зробив щеплення також може захворіти, однак навіть тоді йому буде легше перенести хворобу.

Вакцинація рятує життя. Тому завдання міської влади створити для запоріжців належні умови для того, щоб вони могли зробити щеплення. Потрібно створювати Центри масової вакцинації, забезпечувати їх належну роботу. Однак запоріжці повинні мати і інші можливості для того, щоб зробити щеплення. У цьому переконаний секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв.

У місті створено 13 Центрів масової вакцинації. Опрацьовується можливість відкриття додаткових Центрів. Пункти вакцинації є у Центрах первинної медико-санітарної допомоги. Також активізовано роботу мобільних бригад з вакцинації, які почергово працюють у віддалених амбулаторіях та інших місцях.

Черговим кроком у забезпеченні додаткових можливостей для вакцинації стало створення мобільного пункту, який організовано на базі автобусу КП «Запоріжелектротранс». Сьогодні відбулась його презентація.

- Завдання міської влади створити належні умови для того, щоб запоріжці могли зробити щеплення від коронавірусу. Саме тому ми вирішили створити мобільний пункт вакцинації, адже не у кожного є можливість вакцинуватися у Центрі масової вакцинації. Він розпочне працювати з понеділка і працюватиме буде без вихідних, - сказав Анатолій Куртєв.

Тут працюватиме бригада медиків, які робитимуть щеплення та кілька реєстраторів. Мобільний пункт зможе приїхати до будь-якого району міста, у тому числі віддаленого. У першу чергу туди де відсутня інша можливість зробити щеплення на місці, або туди де щоденно буває багато людей. Маршрут та графік роботи мобільного пункту вакцинації буде погоджений з головами районних адміністрацій. На наступному тижні він працюватиме у Дніпровському районі.

У результаті запоріжці отримають додаткову можливість зробити щеплення, не витрачаючи час для того щоб піти до Центру масової вакцинації.

- Ситуація з захворюваністю у Запоріжжі стабілізувалася, але залишається складною. Адже зберігається велика кількість важких хворих. Тому щеплення робити потрібно для того, щоб захистити не лише себе, а і своїх близьких. Лише це дозволить зупинити масове розповсюдження хвороби, - наголосив Анатолій Куртєв.