У міськвиконкомі обговорили реалізацію проєктів програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво»

22.11.2021 16:30

Ситуація у ковідних лікарнях. Продовження масової вакцинації населення. Перевірки дотримання карантинних правил у громадському транспорті, закладах торгівлі та обслуговування. Співробітництво Запоріжжя з міжнародними фінансовими організаціями. Плани реалізації у місті проєктів у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво» у 2022 році. Ці питання розглянули на нараді, яку провів сьогодні секретар міської ради Анатолій Куртєв.

Останні два тижні ситуація з захворюваністю коронавірусом у Запоріжжі стабілізувалася. На сьогодні у ковідних лікарнях зайнято 46% ліжок. Нагадаємо, загалом у 8 медичних закладах їх розгорнуто 2020. Однак важких хворих залишається досить багато. Реанімаційні ліжка використовуються з повним навантаженням. Ситуацію у ковідних лікарнях, продовження масової вакцинації обговорили на нараді під керівництвом секретаря міської ради Анатолія Куртєва.

- Можна сказати, що досить ефективно працюємо в умовах «червоної» зони. Розгорнули додаткові ліжка у лікарнях. Налагоджена робота Центрів масової вакцинації. Сьогодні розпочав працювати мобільний пункт вакцинації. Це дійсно дає результат. Однак розслаблятися зарано, адже у лікарнях багато важких хворих, - сказав Анатолій Куртєв.

У Запоріжжі працюють 13 Центрів масової вакцинації. Опрацьовується можливість відкриття додаткових Центрів. Сьогодні зранку розпочав працювати мобільний пункт вакцинації. За станом на 14:00 щеплення у ньому зробили близько сотні запоріжців.

Патрульна поліція, Національна поліція, профільні міські служби продовжують перевіряти дотримання карантинних вимог. Зокрема з 18 жовтня Патрульна поліція склала 876 постанов та 114 протоколів за порушення карантинних правил. Продовжуються перевірки автотранспортних підприємств.

- Разом з управлінням транспорту, Держпродспоживслужбою, «Укртрансбезпекою» ми перевірили вже 21 з 23 автотранспортних підприємств, які здійснюють перевезення пасажирів. Перевіряємо наявність засобів індивідуального захисту у водіїв, проведення дезінфекції транспорту. Ця робота буде продовжена, - зазначила керівник Патрульної поліції Запорізької області Світлана Михайловська.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв окремо зупинився на питаннях співробітництва Запоріжжя з міжнародними фінансовими організаціями. Зокрема на найближчій сесій депутати мають затвердити умови Угоди між Кабінетом Міністрів України, Запорізькою, Житомирською міською радою та німецьким банком KfW. Це стане черговим етапом реалізації важливого для Запоріжжя проєкту з термомодернізації закладів освіти. Місто має отримати для цього 12,5 млн євро кредитних коштів на вигідних умовах, а також грантові кошти на закупівлю спеціальної техніки для КП «Водоканал» та інше.

Секретар міської ради також акцентував увагу на важливості якісної підготовки до проєктів, які Запоріжжя планує реалізувати наступного року у рамках програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Зокрема вже визначені об’єкти, які профінансує Державний фонд регіонального розвитку. Це реконструкція ліцею «Перспектива», школи №40, дитячого садка №1 та дитячого інфекційного відділення міської дитячої лікарні №5. 30% має профінансувати місцевий бюджет, 70% - ДФРР. Ще два проєкти «Великого будівництва» (ПК «Орбіта» та дитсадок №256) планують профінансувати з інших джерел.

Обговорили також питання демонтажу незаконних тимчасових споруд та боротьби зі стихійною торгівлею. Ця робота буде продовжуватися. Зараз готуються проєкти рішень виконавчого комітету щодо демонтажу низки таких споруд. Також продовжується підготовча робота для демонтажу незаконних тимчасових споруд та ліквідації «стихійної» торгівлі на вулиці Запорізькій та проспекті Металургів. На нараді зазначалося, що це питання планується вирішити вже у грудні, після виконання всіх передбачених законодавством процедур.