Спецтехніка запорізьких комунальних служб готова до зими

22.11.2021 20:20

Фахівці комунального підприємства «ЕЛУАШ» підготували спецтехніку до зими, а також запаслися посипковими і паливно-мастильними матеріалами. Сьогодні секретар Запорізької міськради Анатолій Куртєв відвідав підприємство та перевірив стан готовності снігоприбиральної техніки.

Всього в зимовий період буде задіяно 118 одиниць спецтехніки. Крім того, на сезон потрібно близько 5,5 тисяч тон солі та 29 тисяч тон відсіву. Наразі солі завезено половину, а відсів – у повному об'ємі.

- Техніка повністю готова. Це машини дорожні комбіновані, піскорозкидачі, трактори, самоскиди, переобладнанні під прибирання снігу поливомийні автомобілі, навантажувачі, екскаватори-навантажувачі, снігонавантажувачі та інше. Для більш складних робіт – пробивання заметів на трасах – використовуємо автогрейдер. У зимовий період при зміні погодних умов підприємство переходить на цілодобовий режим роботи, - розповів начальник КП «ЕЛУАШ» Дмитро Пархоменко.

Актуальною залишається проблема нестачі спецтехніки для оперативного прибирання доріг. Крім того, частина наявної техніки вичерпала терміни експлуатації.

- Техніку потрібно оновлювати. Зі свого боку міська влада не пускає на самоплив ці проблеми. Ми активно працюємо над залученням інвестицій у місто. Підприємство «ЕЛУАШ» за програмою Міжнародної фінансової корпорації (IFC) закупить більше 50 одиниць техніки. Вже в 2022 році планується отримати більшу частину – 30 одиниць. Іншу – в 2023 році. Вона доповнить парк техніки КП «ЕЛУАШ», - зазначив Анатолій Куртєв.

Крім того, в зимовий період для виконання робіт в місті будуть залучені субпідрядники.