Погоджувальна рада розглянула проєкти рішень, які планується затвердити на сесії

23.11.2021 20:00

У середу, 24 листопада, відбудеться 10 сесія міської ради. До порядку денного планується внести низку рішень, які стосуються різних сфер життєдіяльності міста, галузей міського господарства. Сьогодні підготовлені до розгляду сесії проєкти обговорили під час погоджувальної ради під керівництвом секретаря міської ради Анатолія Куртєва.

Традиційно напередодні сесії Запорізької міської ради відбулась погоджувальна рада, яку провів секретар міської ради Анатолій Куртєв. У її роботі взяли участь голови постійних депутатських комісій, керівники депутатських фракцій, профільні заступники міського голови.

На засіданні розглянули проєкти рішень, які пропонується затвердити на завтрашній сесії міської ради. Зокрема зміни до міських бюджетних програм, які стосуються освіти, охорони здоров’я, розвитку інфраструктури та благоустрою міста, роботи Центрів надання адміністративних послуг.

Зокрема планується збільшити з 155 до 183 кількість адміністративних послуг, які надають запоріжцям філії Центру надання адміністративних послуг. Також депутати повинні затвердити Програму проведення нормативної грошової оцінки земель м. Запоріжжя. Її планується провести у 2022 році. Це необхідно зробити на виконання вимог законодавства. У перспективі це дозволить збільшити надходження до бюджету Запоріжжя від земельного податку, орендної плати за землю. У свою чергу ці кошти можна буде спрямувати на реалізацію важливих міських програм.

Завдяки термомодернізації будівель низки закладів освіти Запоріжжя планує зекономити бюджетні кошти на їх опаленні. Це стане можливим завдяки реалізації Угоди про кредит та грант між Кабінетом Міністрів України, Житомирською міською радою, Запорізькою міською радою та банком KfW, Франкфурт-на-Майні. Її умови депутати мають також затвердити на сесії. Це стане черговим важливим етапом впровадження цього проєкту.

- Від Запоріжжя очікують прийняття завтра цього рішення. Адже від цього залежить реалізація масштабного проєкту з енергозбереження. Саме тому важливо завтра на сесії його затвердити, - зазначив Анатолій Куртєв.

Також заплановане збільшення фінансування низки проєктів в галузях освіти, медицини. Зокрема виділення додатково близько 4 мільйонів гривень на виконання ремонтних робіт у міській лікарні №9, понад 2,4 мільйона гривень – у Міській лікарні екстреної та швидкої медичної допомоги. Близько 9 мільйонів гривень буде направлено на реконструкцію спортивного майданчика у школі №110, 9,8 мільйонів гривень – на закупівлю технологічного, прального, холодильного обладнання, сучасних засобів навчання для закладів освіти.

Секретар міської ради Анатолій Куртєв зазначив, що проєкти рішень проходять обговорення на депутатських комісіях, однак важливо розглядати їх і на погоджувальній раді. Це допомагає депутатському корпусу, який представляє різні фракції, більш детально опрацьовувати пропозиції, зауваження щодо запропонованих рішень. При цьому думка кожної фракції, кожного депутата важлива, адже всі вони обрані запоріжцями та представляють їх інтереси у міській раді.

У результаті це дозволяє депутатам сформувати більш консолідовану позицію, ефективніше працювати у сесійному залі.